© Konya Postası 2021

15 Ülkeden Bilim İnsanı Konya’da Buluştu

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ev sahipliğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri North Dakota State Üniversitesi, Endonezya Sabelas Maret Üniversitesi, TÜBİTAK ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi destekleriyle düzenlenen ‘2. Uluslararası Sürdürülebilir Tarım ve Çevre Konferansı’ başladı.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansın açılışına, Konya Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, Selçuk Üniversitesi Rektörü Rrof. Dr. Hakkı Gökbel, Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Osman Sarı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yardımcısı Mehmet Tugay, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir, Konya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çalış, Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Direk ile yerli ve yabancı öğretim üyeleri katıldı. Açılışta söz alan Konya Vali Yardımcısı İbrahim Hayrullah Sun, “Sürdürülebilir tarım ve çevre politikalarının önemli olduğu bir zamanda Konya’mızda böyle önemli bir bilimsel etkinliğin gerçekleştirilmesinden büyük memnuniyet duyuyorum. Konya ‘tahıl ambarı’ tanımlamasıyla tarım sektöründe önemli bir yer tutmaktadır. Bu özelliğiyle stratejik konumunu hala devam ettirmektedir” dedi. “SİZLERİ ÜNİVERSİTEMİZDE AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM” SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Uluslararası düzeyde tarım ve çevre ile ilgilenen bilim insanlarının bir araya geldiği bu etkinlik, siz değerli bilim insanlarının deneyimlerini paylaşmak adına önemli bir fırsattır. Tarım ve çevre adı altında özellikle sürdürülebilir kalkınma projeleri ve uygulamaları gibi pek çok konunun görüşüleceği bu etkinlik, inanıyorum ki hızla artan dünya nüfusunun ihtiyacı olan yeterli ve kaliteli gıdanın üretimi ve çevrenin, doğal tarım kaynaklarının korunması adına önemli sonuçlar doğuracaktır. Bu açıdan gerçekleştirilen bu etkinlikte siz değerli bilim insanlarını Konya’da ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu. “İKİNCİSİNİ KONYA’DA GERÇEKLEŞTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ” Konferans Düzenleme Kurulu Başkanı ve SÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Direk ise, “Bilimsel çalışmalar üniversitelerde yapılır. Konusunda uzman bilim adamları konferans boyunca bizlerle birlikte olacak. Bilimsel etkinliğimizi burada yapmamızın bir nedeni de Konya’nın tarımın başkenti konumunda olan bir şehir olmasıdır. İlki Endonezya’da gerçekleştirilen konferansın ikincisinin burada yapılması istedik. Endonezya’daki etkinliğin ardından yazışmalarımızı gerçekleştirdik, iki üniversite arasındaki işbirliğini geliştirdik. Bize tam yetki verdiler ve bugün alanında uzman bilim adamlarıyla Konya’da bu önemli etkinliği gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından konferans düzenleme kurulunda yer alan kurum ve kuruluş temsilcilerine protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Açılış konuşmalarının ardından konferansın ilk oturumuna geçildi. İlk oturuma Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, nano-teknolojilerin gıda ve tarım sektöründeki uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. 4 gün sürecek konferansa başta ABD, Mısır, Cezayir ve Pakistan olmak üzere 15 farklı ülkeden alanında uzman bilim insanları, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER