© Konya Postası 2021

AÖF sınav giriş yerleri belli oldu!

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) Güz Dönemi ara sınav giriş yeri açıklandı. AÖF ara sınav giriş yerlerini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Anadolu Üniversitesi AÖF 12-13 Aralık günlerinde yapılacak ara sınavların giriş yerleri belli oldu. Giriş yerlerinizi öğrenmek için ilk olarak, Anadolu Üniversitesi resmi internet sitesine girmeniz gerekmektedir. Sayfanın alt kısmında bulunan Açıköğretim butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu işleminizden sonra ise değişen ekran üzerinden, 'Giriş Yapmak İçin Tıklayınız' butonuna tıklayınız.

ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sınava girmek için aşağıdaki belgelerinizi yanınızda bulundurunuz. Bu belgelerin eksik olması durumunda ise, kişiler sınava alınmayacaktır 

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgeniz Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgeniz (Nüfus cüzdanınız, sürücü belgesiniz veya pasaportunuz )

AÖF sınav sonuçlarına göre geçme notları ise şöyle:

 84 – 100__AA__4,00 (GEÇTİ)  77 – 83___AB__3,70 (GEÇTİ)  71 – 76___BA__3,30 (GEÇTİ)  66 – 70___BB__3,00 (GEÇTİ)  61 – 65___BC__2,70 (GEÇTİ)  56 – 60___CB__2,30 (GEÇTİ)  50 – 55___CC__2,00 (GEÇTİ)  46 – 49___CD__1,70 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)  40 – 45___DC__1,30 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)  33 – 39___DD__1,00 (ORTALAMAYA GÖRE)(UYARI)  0 – 32____FF__0,00 (KALDI)

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DERS GEÇME Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir. Sınavlarda soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

Tüm sınavlar çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir. Cevaplar değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır.

Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.

SINAV YAYINLAMA SİSTEMİ Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde yapılan sınavların soru kitapçıkları ve cevap anahtarları Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminde yayımlanmaktadır. Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden TC kimlik numaranız ve şifrenizle oturum açarak, çıkmış sınav sorularına bakabilir ve cevap anahtarı kısmından soruların cevaplarını görebilirsiniz.   

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER