© Konya Postası 2021

"Avukatlık mesleğinin önemi anlaşılmıyor"

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ,Türkiye'de avukatlık mesleğinin öneminin yeterince anlaşılmadığını belirtti

Avukatlar haftası nedeniyle Konya Barosu Tarafından,Konya Adalet Sarayı önünde çelenk koyma programı düzenlendi. Yargının kurucu unsurunun avukatlar olduğunu söyleyen Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, avukatların,yargılama aşamasında ve adaletin tesis edilmesinde son derece büyük ve önemli bir görev ifa etmekte olduklarını belirtti. Aladağ, "Yasaların insanlara tanımış olduğu haklar konusunda insanları bilgilendirmek ve hukuka aykırı bir uygulama ile karşılaşmış insanları hukuk şemsiyesi altında savunmak avukatlık mesleğinin önemini de net bir biçimde ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

"AVUKATLIK MESLEĞİ ZOR GÜNLER YAŞIYOR"

 Ülkemizde avukatlık mesleğinin öneminin yeterince anlaşılamadığını belirten Aladağ, "Avukatlık mesleğinin gerçek önemi net bir biçimde anlaşıldığında hukuka aykırı uygulamalarda ciddi bir azalma yaşanacağı da muhakkaktır. Unutmamak gerekir ki Avukatlar adaletin tecellisinde ne oranda yer alırsa hukuka ve adalete güven o derece artmakta ve adaletin tesisi de bir o kadar kolaylaşmakta. Ülkemizde avukatlık mesleği zor günler yaşıyor.  Ülkemiz genelinde meslektaş sayımız 100 bin civarında. Önümüzdeki 5 yılda mesleğimize yaklaşık 50.000 katılım olacak. Bu durum avukatlık mesleğinin geleceği açısından önemli bir zorluğa işaret ediyor.  Çözüm üretmek ve gündem yaratmak zorundayız. Bu nedenle alınacak ilk tedbir hiç şüphesiz hukuk fakültelerinin sayıları azaltılması ve kontenjanları daraltılmasıdır. Ve hepsinden daha önemlisi mesleğe giriş sınavı muhakkak gelmeli" şeklinde konuştu.

"ADALET HIZLI VE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TESİS EDİLMELİ"

Duruşma salonlarımızın ve adliye saraylarımızın duvarlarını süsleyen "ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR" sözü avukatın etkili ve güçlü olduğu bir sistemde hayata geçebileceğini söyleyen Aladağ, " Adalet, hızlı ve sağlıklı bir biçimde tesis edilmelidir.  Bu çerçevede bizler hem adaletin, hem meslektaşlarımızın mücadelesini veriyoruz. Vermeye devam edeceğiz. Öyle ki Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun şu dizeleri hepimiz için rehber olacak niteliktedir.  Ekmek, su aş bulmak gecikebilir/ Temele taş bulmak gecikebilir .Devlete baş bulmak gecikebilir /Adalet gecikmez tez verilmelidir.  Bu düşüncelerle tekrar tüm meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü tebrik ediyorum" dedi.(Aysun KARABAYIR)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER