Bank Asya'ya 'bilezikle' destek olmuş
GüncelKırklareli'nde FETÖ/PDY davasında tutuksuz yargılanan sanık Mutlu, "Bank Asya mali olarak kötüydü. Televizyon haberlerinde gördüm ve bir tane bilezik yatırdım." dedi
Kırklareli'nde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nda (FETÖ/PDY) 1'i firari, 5'i tutuklu 29 dernek yöneticisi ve üyesi hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada bir sanık tahliye edildi.
2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmaya, 5'i tutuklu 28 dernek üyesi sanık katıldı.
Tutuklu sanıklar, duruşma salonuna ceza infaz kurumu ring araçlarıyla getirildi. Sanıkların yakınları, adliye binası girişinde polis kontrol noktasından geçirilerek içeri alındı.
Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle duruşmaya katılan tutuksuz sanık Gülsüm Mutlu, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
Terör örgütleriyle bir bağının bulmadığını iddia eden Mutlu, Gonca Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'ndeki sohbetlere birkaç kez katıldığını belirtti.
Bank Asya'da hesabının bulunduğunu ifade eden Mutlu, banka hesabına bir bilezik yatırdığını aktardı.
Bankanın batmaması amacıyla destek olmak için bunu yaptığını kabul eden Mutlu, ''Bank Asya faizsiz bir banka olduğu için hesap açtırdım. Bank Asya mali olarak kötüydü. Televizyon haberlerinde gördüm ve bir tane bilezik yatırdım. Bankanın batması bana bir fayda sağlamazdı ama destek olmak istedim. Bunu yaparken de hiçbir yerden talimat almadım.''
''Hafızamı kaybettim''SEGBİS yöntemiyle duruşmaya katılan tutuksuz sanık Fatma Özdemir de, 2016 yılında hafıza kaybına uğradığını iddia etti.
Derneğe üye olup olmadığını bilmediğini bildiren Özdemir, bazı konuları hatırlamadığını öne sürdü.
Derneğin genel kurulundaki hazirun listesine imza atmış olabileceğini aktaran Özdemir, ''Eşimi kaybettikten sonra hafızamı kaybettim. Bazı şeyleri hatırlamıyorum. Hazirun listesine ismimi çocuklar yazdırmış olabilir. Ben de imza atmış olabilirim.'' şeklinde savunma yaptı.
Mahkeme Başkanı Burak Babacan'ın kent çöplüğünde Özdemir'e ait olduğu belirlenen birtakım kitapların ele geçirildiğini söylemesi üzerine Özdemir, ''Eşim öldükten sonra evde bulunan kitapları çöp poşetine koydum. Çocuklar da çöpe atmış.'' dedi.
Duruşmada, iki günde 28 sanığın savunması tamamlandı.
Avukatların da savunmalarının ardından savcı mütalaasını verdi.
Bir süre ara verilen duruşmada, tutuklu sanık Hatice Erbilen'in tahliyesine, Arzu Ergenli, Muazzez Kaçar, Nermin Ay ve Sibel Kurtgözlü'nün tutuklu yargılanmasına karar verildi.
29 sanık 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyorFETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında, KHK ile kapatılan Lüleburgaz Gonca Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği yönetici ve üyesi 1'i firari, 5'i tutuklu 29 sanık, "Silahlı terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma" iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.
İddianamede, dernek üyelerinin evlerinde ve dernek binasında yapılan aramada, çok sayıda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait yasaklı yayınlar arasında belge ve dokümanların, Gülen'in sohbetlerinin bulunduğu dijital arşivlerin, çeşitli seri numaraları ve harfleri bulunan 1 dolarlık banknot, Bank Asya'ya ait hesap kartlarının ele geçirildiği yer alıyor.
Ayrıca iddianamede, bir sanığın cep telefonunda yapılan araştırmada "ByLock" kullanıcısı olduğunun tespit edildiği belirtiliyor.
İlginizi Çekebilir