BBP'yi telekulakla dizayn etmişler
SiyasetFETÖ üyelerinin bazı siyasilere uyguladığı zaman ayarlı takip ise dikkat çekiyor. Bunlardan en önemlisi BBP ile ilgili...
Siyasetçi, bürokrat, gazeteci ve iş adamı 432 kişiyi FETÖ adına dinlediği ortaya çıkan istihbaratçı polislerin, telekulak için seçtikleri zaman dilimi dikkat çekiyor. Siyaseti dizayn etmek isteyen paralel örgüt, BBP lideri Yazıcıoğlu’nun şaibeli bir kaza sonucu hayatını kaybetmesinin hemen ardından harekete geçerek 3 isim için mahkemeden karar çıkardı. Yazıcıoğlu Mart 2009’da öldü; 24 Mayıs’ta BBP Genel Kurulu toplandı. Fakat FETÖ, partinin önemli isimleri Yalçın Topçu, Mustafa Destici ve Hasan Çağlayan’ı 10 gün önceden dinlemeye başlamıştı.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişleri, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 'istihbari mahiyette iletişimin dinlenmesi kararları' üzerinde inceleme yaptı. Müfettişler, 2007-2009 yılları arasındaki çoğu kararda usûlsüzlük tespit etti. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu, başlatılan soruşturma kapsamında o dönem Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı ve Ankara Emniyeti İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli 128 istihbaratçının bu dinlemelerde imzası olduğu belirlendi. Bu kapsamda gerçekleştirilen ilk dalga operasyonda 46 şüpheli için düğmeye basılırken, soruşturma dosyasına da önemli bilgiler girdi.
FETÖ İÇİN DİNLEDİLER
Soruşturma dosyasında, şüphelilerin 432 kişinin iletişimlerini dinlemede kişisel bir çıkarlarının sözkonusu olmadığına yer verildi. FETÖ'nün yasadışı faaliyetlerinde, kişilerin iletişimlerinin dinlenmesi ve özel hayatlarının takip edilmesinin önemli yer tuttuğu vurgulanırken, örgütün, dinlenen kişilerin irtibatlarını ve faaliyetlerini takip etmeyi ve varsa 'açıklarını tespit etmeyi' amaçladığı kaydedildi. Elde edilen bilgileri kendi menfaati için kullanan FETÖ'nün, açıklarını bulduğu kamu görevlilerini tasfiye ederek yerlerine kendi üyelerini yerleştirdiği, tasviye edemediklerini de kendi kotrolüne almayı amaçladığı ifade edildi.
BBP'Yİ DİZAYN TAKİBİ
FETÖ üyelerinin bazı siyasilere uyguladığı zaman ayarlı takip ise dikkat çekiyor. O dönem BBP Genel Başkanı olan merhum Muhsin Yazıcıoğlu, 2009 yılı mahalli seçimleri için kampanya sırasında 25 Mart 2009 tarihinde meydana gelen şaibeli bir helikopter kazası sonrası hayatını kaybetmişti. 24 Mayıs 2009'da ise BBP Genel Kurulu toplanarak partinin yeni yönetimi belirlenmişti. Paralel örgüt, bu tarihten sadece 10 gün önce, partinin ağır topları Yalçın Topçu, Mustafa Destici ve Hasan Çağlayan hakkında dinleme kararları çıkardı. Bulgulara göre FETÖ, bu üç ismi 14 Mayıs 2009'da dinlemeye başladı. Siyaseti her yöntemi kullanarak dizayn etmek isteyen örgüt, genel kurul toplantısı öncesi parti yöneticilerini dinleyerek BBP'nin kongre sürecini ve yeni yönetimini adım adım izledi.
Tek kişilik dinleme ordusu
FETÖ'nin dinlemeyle ilgili beyin takımının kaç işleme imza attığı da soruşturma dosyasında verildi.
* Dönemin EGM İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Recep Güven, 118 evrakı imzalayarak 164 ismin kayda alınmasını sağladı.
* Dönemin İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Ayhan Falakalı, 81 evrakı imzaladı, 99 ismi dinletti.
* Dönemin İstihbarat Dairesi Başkanlığı Şube Müdür Yardımcısı Ahmet Ümit Seçgin, 164 evrakı imzalayıp 224 ismin iletişimin dinlenmesini sağladı.
* O dönem İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda polis memuru olarak çalışan Mustafa Alptekin, 75 mahkeme üst yazısını parafladı, 124 ismin dinlenmesini sağladı.
* Aynı kurumdaki bir başka polis Adem Çoban, 87 mahkeme üst yazısı parafladı, 127 ismi dinletmiş oldu.
'Özel kalem' taktiği
432 kişinin dinlenilmesine ilişkin soruşturma dosyasında, suç tarihinde İçişleri Bakanı olan Beşir Atalay'ın Özel Kalem Müdürü Neşat Kırcalı'nın dinlendiğine yer verilirken, aslında buradaki asıl hedefin Atalay olduğuna işaret edildi. O dönem Saadet Partisi Genel Başkanı olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da eşi Sevgi Kurtulmuş ve Özel Kalemi Hüseyin Demir üzerinden takip edildiği belirtildi. FETÖ, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i de özel doktoru Aylin Cesur üzerinden takip etmeyi ihmal etmedi. Paralel örgütün soru hırsızlığıyla gündeme gelen ÖSYM de dinlemelerden nasibini aldı. O dönemki ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ÖSYM çalışanı, yine sahte isimlerle adım adım izlenerek kaydedildi.
Kaynak : Yeni Şafak
İlginizi Çekebilir