© Konya Postası 2021

Darbeci generaller hakim karşısında

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin tutuklu eski 2. Ordu Komutanı Orgeneral Huduti ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun'un da aralarında bulunduğu 76 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması, Malatya'da başladı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun ile bazı darbeci askerler, ilk kez hakim karşısına çıktı. 

 

Haklarında kamu davası açılan aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Emin Ayık, 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Zeki Karataş, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Mustafa Serdar Sevgili, meslekten ihraç edilen 2. Ordu'da görevli Ersin Yıldırım ile subay, astsubayların da bulunduğu 28'i tutuklu 76 sanık için duruşmanın yapılacağı Yakınca Spor Salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Eski Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun

Jandarmanın öncü araçları eşliğinde cezaevi araçlarıyla spor salonuna kelepçeli getirilen Huduti ve Angun ile 19 tutuklu sanık, jandarma eşliğinde salona alındı. 

Spor salonu girişinde kontrol noktası oluşturan, çevrede güvenlik önlemi alan polis ve özel harekat ekipleri, avukatların yanı sıra tutuksuz sanıkları, sanık yakınlarını, müştekileri ve izleyicileri X-Ray cihazından geçirerek üst araması yaptıktan sonra salona aldı.

Sanıkların kimlik tespitine başlandı

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda gerçekleştirilen duruşmada, dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun ile 19 tutuklu askerle bazı tutuksuz sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları hazır bulundu. 

Darbe girişiminde yaralanarak gazi olan Enes Gün ile babası Abdullah Gün ve bazı vatandaşlar da müşteki sıfatıyla duruşmaya katıldı. 

Aralarında rütbeli askerlerin de bulunduğu bazı sanıklar ise tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı.

İddianamenin özetinin okunmasıyla başlayan duruşmada, sanıkların kimlik tespiti yapılıyor. 

Mahkeme Başkanı Vedat Koç, duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, davanın bir numaralı sanığı Huduti ile diğer sanıkların savunmasının alınmasına başlanacağını belirtti. 

İddianameden

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ile Başsavcıvekili Mehmet Badem tarafından hazırlanan ve Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sanıklar hakkında, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan da 15 yıl hapis cezası talep ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER