EĞİTİM ÜRETİYOR!
KonyaKonya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, meslek liselerinin şehrin üretimine katkı sunan ve gelecek vaat eden bir konuma geldiğini aktararak, “Pandemi döneminde meslek liselerimizde yazılan nice destana, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında da yenileri eklenmiştir” dedi
Türkiye'de meydana gelen Kovid-19 salgını sırasında maske ve dezenfektan gibi hijyen malzemelerinin üretimine katkı sağlayan meslek liseleri, deprem döneminde de tüm imkanlarını depremzedeler için seferber etti. Ülkenin farklı şehirlerindeki meslek liseleri, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan çadır, soba ve mobilyaları üreterek deprem seferberliğine katkı sağladı. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
“OKULLARIMIZ DEPREM BÖLGESİNDE DESTAN YAZDI”
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Konya’daki meslek liselerinin ülkenin hangi bölgesinde zor durum yaşanıyorsa öğrencilerin her zaman milletin yanında olduğunu söyledi. Müdür Yiğit, “Ülkemizin ve vatandaşlarımızın zor zamanlarında olması gerektiği şekilde onların yanlarında olmak ve mevcut sorunların çözümüne katkı sunmak, kurum ve bireyler olarak her birimizin en önemli vazifesidir. Özellikle son zamanlarda devletimizin öncülüğünde atılan adımlarla üretim merkezleri haline gelen meslek liselerimiz de zor zamanlarda, tüm imkânlarını seferber etmiş ve vatandaşımızın yardımına koşmuştur. Pandemi döneminde bu okullarımızda yazılan nice destana, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında da yenileri eklenmiştir. Vatandaşımız neye ihtiyaç duyuyorsa üretim kapasitesini o ihtiyaca göre şekillendiren ve sorunların en hızlı şekilde aşılması için gayret eden bu okullarımızın önemi süreç içerisinde daha çok anlaşılacaktır” dedi.
“ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR”
Konya’nın meslek liselerinin adından söz ettirdiğini bildiren Müdür Murat Yiğit, sanayi ve tarım şehri olan Konya’nın meslek liselerinin çok önemli üretim noktaları ve Ar-Ge merkezleri olarak dikkat çektiğini söyledi. Müdür Yiğit, şu ifadelere yer verdi: “Meslek liselerimizin kuruluş amacı, bilindiği üzere ülke ekonomisine katkı sunacak nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Burada esas gaye, tarımda, sanayide ve teknolojide, gelişen dünyanın gereklerinden hareketle kendini geliştirmiş ve doğal olarak ülkemizin ekonomisini daha da ileriye taşıyacak gençlerimizin önünü açmak ve onlara yeni ufuklar kazandırmaktır. Bir sanayi ve tarım şehri olan Konya’mızda da meslek liseleri, çok önemli üretim noktaları ve Ar-Ge merkezleri olarak dikkat çekmektedirler. Bu konuda çok fazla örnek verebiliriz; birkaç tanesinden bahsetmek gerekilirse ülkemizin çok büyük ayakkabı markalarına parça üreten Karatay Aykent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; maske üreten makineler ve oluşturdukları mobil ekmek fırınları ile Karatay BİST Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; kompost toprak makinaları ve kedi-köpek maması imal eden makinaları üreten Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin nin ekonomik katkıları örnek verilebilir.”
“MESLEK LİSELERİ FEN LİSELERİYLE YARIŞIYOR”
Başarılı öğrencilerin meslek liselerini tercih etmeye başladığını aktaran Yiğit, “Devlet irademizin öncülüğünde meslek liselerimizle alakalı atılan büyük adımlar, öğrenci ve velilerimiz arasında büyük karşılık bulmuş ve bulmaya da devam etmektedir. Her şeyden önce bu okul türlerimize karşı toplum genelinde geçmişte oluşmuş olumsuz algı artık yıkılmıştır. Akademik başarısı yüksek öğrenciler için tek adres gibi görülen fen liselerimizle puan düzeyinde yarışan meslek liseleri bulunmaktadır. LGS sıralamalarına göre yüzde 1’lik dilimdeki öğrencilerimizin de tercih ettiği ASELSAN KONYA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu söylediğimize örnek verilebilir” dedi.
“KONYA MESLEK LİSELERİNE SAHİP ÇIKIYOR”
2023 yılı içerisinde meslek liselerinden beklentilerini açıklayan Yiğit, “En büyük beklentimiz devletimizin vizyonu ve hedefleri doğrultusunda daima ileriye odaklanmak ve mevcut başarıyı daha da iyi bir konuma çıkarmaktır. Son dönemlerde altına imza attıkları başarılara yenilerini eklemeleri, daha güçlü bir Türkiye hedefine katkı sunacak önemli bir adım olacaktır” dedi. Konya’da kurum ve kuruluşların meslek liselerine sahip çıktığını belirten Yiğit, “Konya’mız, sanayinin pek çok alanında çok önemli üretimlerin olduğu, ulusal ve uluslararası düzeyde pazar payı olan bir şehir. Bu şehrin sanayi alanında daha da ileriye gitmesi, elbette kalifiye insan gücüyle bağlantılı bir husustur. Bu anlamda meslek liselerimiz, sektörle çok yakın iş birliği içerisinde şehrin üretimine katkı sunan, daha da ötesi gelecek vaat eden bir konuma gelmişlerdir. Bu iş birliğinin önemine ilimizdeki sanayi sektörü de gerek işletmeler açısından gerekse meslek odaları düzeyinde büyük bir güven ve inanç içerisinde sahip çıkmaktadır. Konya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile Selçuklu Mehmet Tuza Pakpen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortaya koyduğu dayanışma, bu dediklerimize sadece bir örnektir” diyerek sözlerini tamamladı. (Kübra KARABURÇ)
İlginizi Çekebilir