Felçli köpek Şanslı Almanya yolcusu
GüncelKöpeklerin en ölümcül hastalığı olan "köpek gençlik hastalığı"na yakalanan, annesi ve kardeşlerini kaybettikten sonra sokakta bulunup bir barınağa yerleştirilen ancak üç bacağı birden felç olan “Şanslı’nın yaşam mücadelesi devam ediyor.
Daha 3 aylıkken "köpek gençlik hastalığı"na yakalanan Şanslı, annesi ve kardeşleri öldükten sonra sokakta bulunup bir barınağa bırakıldı. Barınakta hastalığını yenen ancak ardından 3 bacağı birden felç olan Şanslı, barınakları sık sık ziyaret eden 18 yaşındaki hayvansever Ilgın Bektaş’ın kendisini fark etmesiyle yeniden hayat buldu. Bir yıl boyunca barınağı ziyaret ederek Şanslı ile yakından ilgilenen Bektaş, sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle Şanslı’yı bir veteriner kliniğe yerleştirdi. 1 Nisan tarihinden itibaren klinikte tedavi gören Şanslı, tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından Aralık ayında Almanya’da yaşamaya başlayacak. Hayvansever Ilgın Bektaş, Gölbaşı Hayvan Barınağını sürekli ziyaret ettiğini ve felçlilerle yakından ilgilenmek istediğini belirterek şunları söyledi:
“Şanslı'yı gördüm ve benimle göz teması kurması bana farklı bir enerji verdi. Daha sonra onu sahiplendim. Yaklaşık 1 yıl boyunca barınakta özel bir odası vardı orada kaldı. Daha sonra durumu kötüleşince kliniğe kalkması daha doğru bulundu. Şuan da biraz daha kilo aldı ve kasları gelişti. Ben gördüğümde zaten 1 bacağını kullanabiliyordu. Şuan çok rahatlıkla oturabiliyor ve kendisi hareket edebiliyor. Onu böyle mutlu görmek beni daha çok mutlu ediyor. Şanslıya benim bakma ihtimalim olmadığı için aynı barınaktan başka bir köpek edindim. Kliniğin kapısındayken geldiğimi fark ediyor ve hemen havlamaya başlıyor. Almanya’ya gidecek olması beni çok üzüyor ancak onun için en iyisi olacak. Özleyeceğim ama senede bir kere onu ziyarete gidebilirim.”
Veteriner Hekim Timuçin Başaran, kedi ve köpekler de uzun yıllardır fizik tedavi üzerinde çalıştığını kaydederek, Şanslı’nın 1 Nisan tarihinde kliniğe getirildiğini ve o tarihten itibaren aktif olarak fizik tedavi ve akupunktur tedavisi gördüğünü ifade etti.
Fizik tedavinin ardından kasılmış olan kasların açılmaya başladığına dikkat çeken Başaran, “Hep yan yatıp hiç düzelemeyen bir köpek iken şimdi kalçası üzerine oturup vakit geçirebiliyor. Şanslı’nın şuan da tam olarak yürümesi zor ancak uzun yıllar sürecek bir tedavi programı ile kalkabilir. Kasların tamamen kısalmış olması onun için dezavantaj. Emin ellerde ve bire bir temas ile düzelebileceğini düşünüyorum. Platin ile yürüme şansı yok ancak bir robot ile yürüyebilir. Kasların tamamen donuk ekleme dönüşmesi onun için dezavantaj. Barınakta 1 yıl kalmayıp tedavi görüş olsaydı yürüme şansı vardı. Şanslı hayata çok bağlı bir köpek. Onu hiçbir şey yıldırmamış. Bu saatten sonra bire bir seans iyi gelebilir. Günlük açma ve kapama hareketlerini yaparak normal pozisyonlarını korur hatta daha ileri yol alabilir. Fizik tedavi bırakıldığı sürece eski haline geri dönüyor. Fizik tedavinin bırakılmaması gerekiyor” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir