FETÖ yüzünden Konya'dan ayrıldı
KonyaBir dönem Selçuk Üniversitesi (SÜ)’nde görev yapan Prof. Dr. Mustafa Şeker, SÜ-FETÖ ilişkisini anlattı. Üniversitede, FETÖ/PDY yapılanmasının 2003 yılını sonunda başladığını anlatan Şeker, gün geçtikçe üniversitede güçlenen örgüt yüzünden Konya’dan ayrılmak zorunda kaldığını belirtti
Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şeker, FETÖ/PDY operasyonları kapsamında aralarında akademisyenlerinde bulunduğu 239 kişinin görevden alındığı SÜ’deki FETÖ yapılanmasını anlattı. Bir dönem SÜ İletişim Fakültesinde Doç. Dr. olarak görev yapan Şeker, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Selçuk Üniversitesinde bu yapılanma Abdurrahman Kutlu'nun rektörlüğü bıraktığı 2003 sonundan itibaren kuruldu. O tarihe kadar Erol Güngör tarafından atılan milliyetçi yapısı sürüyordu. Şimdi ah vah edenler bu yapıyı değiştirmek için o zamanlar gayet yakın oldukları cemaatin yolunu açtılar. Cemaatin desteğiyle iki dönem rektör olan Süleyman Okudan'a istediklerini yaptırdılar” dedi.
‘CEMAAT O KADAR ETKİLİYDİ Kİ…’
‘Cemaat o kadar etkiliydi ki aslına ilgisi olmayanlar bile yakın durmaya çalıştı’ diyen Şeker, “Okudan döneminin sonlarında benim Ege Üniversitesinden okul arkadaşım Zaman Konya temsilcisi olarak gönderildi. Gazetecilik Bölüm Başkanı olarak Konya basınıyla yakın ilişkilerim olduğu halde onu ziyaret etmedim. Hatta fakülteye gelerek sitem etti. Etraftaki arkadaşlar böyle bir fırsatı! neden kullanmadığıma hayret ettiler. Oysa biz bu yapıya öğrencilik yıllarından beri karşıydık ve Türkiye tehlikenin farkında değilken bunların iç yüzünü biliyorduk. Aralarında arkadaşlarımız olsa da yapının kendisinin çok çok yanlış olduğunu hep söyledik” şeklinde konuştu.
‘SANA KADRO YOK’
FETÖ-PDY operasyonları kapsamında açığa alınan Hakkı Gökbel’in rektörlük sürecine değinen Şeker, “Gökbel’in rektör olmasının ardından bir yıl sonra da cemaat ile hükümetin ilişkisi bozuldu. Hükümet, Selçuk Üniversitesine kadro vermedi. Az sayıdaki kadro da Hakkı Gökbel'i destekleyenlere verildi. Profesörlük sürem dolduğunda 2013 yılında dolaylı olarak sordurdum. ‘Kadro yok, ne zaman olacağı da belli değil’ diye cevap geldi Hakkı Gökbel’den. Bu sırada baka fakültelerde benden sonra doçent olmuş kişilere kadro çıkıyordu. Yani 'sana kadro yok' denildi. Biz de beklemek yerine Akdeniz Üniversitesinden yapılan daveti kabul ettik. 18 yıl çalıştığım Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinden, artık yerleştiğim, ev, bağ-bahçe aldığım, düzen kurduğum Konya'dan ayrılmamın nedeni budur” ifadelerini kullandı.
SÜ, EN HIZLI VE DERİNDEN ELE GEÇİRİLEN ÜNİVERSİTESİ
‘Türkiye'de en hızlı ve derinden ele geçirilen üniversite herhalde Selçuk Üniversitesidir’ diyen Şeker, üniversitede büyük güç kaybı olduğunu, yüzlerce kişinin üniversiteden ayrıldığını ve toparlanma sürecinin sıkıntılı ve sancılı olacağını söyledi. (Mehmet ÇALIŞKAN)
İlginizi Çekebilir