© Konya Postası 2021

‘Gündem ekonomi olmalı’

KTO Başkanı Selçuk Öztürk gündemi meclis toplantısında değerlendirdi. Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçen Türkiye’de gündemin ekonomi olması gerektiğini söyledi

Konya Ticaret Odası’nda Temmuz ayı olağan Meclis toplantısı gerçekleştirildi. KTO Meclis Toplantı Salonu’nda meclis üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk gündemdeki ekonomik gelişmeler ve Oda faaliyetleri hakkında bilgi verdi.  24 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını söyleyen Öztürk, “Cumhurbaşkanımızın yemin töreninin ardından açıklanan bakanlar kurulunun göreve başlaması ile resmi olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de başlamış oldu. Öncelikle yeni dönemin ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Artık Türkiye parlamenter sistemden, cumhurbaşkanlığı sistemine geçmiştir. Özellikle bundan sonra Türkiye'nin gündemi mutlaka çok net bir şekilde ekonomi olmalıdır” dedi.

ÖZTÜRK ODA FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Başkan Öztürk, toplantıda Meclis üyelerine hitaben; “Türkiye’nin 2. Büyük 500 Sanayi Kuruluşu ve Konya’nın Yeri”, “Alacak Sigortası Ve İşletmeler İçin Önemi”, “Finansal Okuryazarlık” konularında sunum yaptı. Oda faaliyetlerini değerlendiren Öztürk şu konulara değindi:  “İlimiz merkez ve ilçeler dahil olmak üzere imalat ve ihracat yapan işletmelerin yurt dışında daha fazla tanınırlığını amaçlamaktayız. Bu kapsamda KOP ile birlikte yürüttüğümüz Konya Sanayi Envanteri projemiz devam etmektedir. Konya Ticaret Odası olarak ilimiz ve bölge ihracatını, ihracatçı firma sayısını ve ihracat pazarlarını çeşitlendirmeye ve artırmaya yönelik dış ticaret konusunda firmalara danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunacak bir merkez kurulmasına yönelik çalışmalarımız başlatmıştık. Yapılan ön hazırlıklar tamamlanmış olup Dış Ticaret Merkezi konusunda MEVKA ile imzaladığımız sözleşme ile projeye start veriyoruz. Merkez önümüzdeki 3-4 ay içerisinde fiili olarak faaliyete başlayacaktır. Merkezde İşletmelerin yurt dışına açılmalarına yardımcı olmak için firmaya özel pazar araştırması yapılarak hedef pazar tespiti, ithalatçı firma istihbaratı, firma bulma adresleriyle, ihaleleri takip etme, ithalat danışmanlığı vermek, Ucuz hammadde tedariki, gümrük bilgisi verilmesi, Mevzuat takibi, bölgeye dış ticaret stratejisi oluşturmak, dış ticaret dil ve istihbarat okulu gibi konularda faaliyet gösterecek.  Ayrıca merkezde firmalara danışmanlık hizmetleri sunulacak olup bunlardan bazıları ise gümrük, lojistik, teşvik, bankacılık, muhasebe, vergiler, iadeler, ve uluslararası sorunlar olacaktır.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER