‘Hastalığa doğal çözüm’
KonyaKışın kendini göstermeye başladığı şu günlerde soğuklar hissedilmeye başladı. Havaların soğumaya başlamasıyla insan vücudunun hastalıklara karşı direnci azalır. Bu soğuk günlerde bizi hastalıklara karşı koruyacak bağışıklık sistemimizi güçlendirecek doğal besinler bu mevsimde en büyük yardımcımız olur. Bizde sizler için bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirecek bitki ve baharatlar hakkında baharatçılardan bilgi aldık.
“MİKROPLARA KARŞI NANE”
Nanenin kışın mikroplara karşı koruyucu kalkanımız olacağını dile getiren aktar Mustafa Öz,“Nanenin hem kurutulmuş olanı hem de tazesi çok faydalı. Nane vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltmaktadır. Baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da çok iyi gelmektedir. Kısaca kışın bizi hastalıklardan koruyacak en iyi besinlerden biri nanedir” dedi.
“HER GÜN BİR BARDAK ADAÇAYI”
Adaçayının bademcik iltihabı ve daha birçok hastalığa iyi geldiğini belirten Öz,“Adaçayının her gün içilmesini öneririm. Adaçayı muhteşem bir dezenfektan ve mikrop kırıcıdır. Kışın tüketilmesi gerekenlerin başında adaçayı gelmektedir. Kışın bademcik iltihapları da çok sık görülen rahatsızlıklardan biri. Adaçayını bademcik iltihabı içinde öneririm her gün adaçayı ile gargara yapıldığında bademciğinizde ki iltihabın zamanla yok olduğunu fark edeceksiniz” ifadelerini kullandı.
“BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ KUVVETLENDİREN BİTKİ ÇAYI”
Özellikle çabuk hastalanan insanların bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri için ekinezya çayı içmeleri gerektiğini vurgulayan Öz, “Bağışıklık sistemimizi güçlendiren ekinezya çayı özellikle kış aylarında sık sık tüketilmeli. Vücudumuzun direncini artırarak bizi hastalıklara karşı koruyacak en güzel doğal ürünlerden biri. Ekinezya çayı hazırlanırken çiçeği ve yaprakları da kullanılabilir, ama en faydalı kısmı köküdür. Kışın çok çabuk hastalanan insanların kesinlikle bu çayı tüketmeleri gerekir” dedi.
“KAHVE VE ÇAY YERİNE IHLAMUR ÇAYI”
Ihlamurun da birçok hastalıklara faydalı olduğunun altını çizen Öz, “Ihlamur çayı kışın birçok hastalıktan korunmamız için iyi bir içecektir. Öksürük, yüksek ateş, grip, nezle gibi daha birçok hastalığa iyi gelir. Yemeklerden sonra çay, kahve gibi içecekler tüketmek yerine ıhlamur çayı içsek hem sindirimimiz açısından iyi gelir hem de birçok hastalığa karşı korunmuş oluruz” ifadelerini kullandı.
“HASTA OLMADAN ÖNCEDE KULLANILMALI”
Hasta olmadan önlem olarak da baharatlar ve bitkilerden yararlanmamız gerektiğinin önemini belirten Öz, “Hastalandıktan sonra baharatlara sarılmak yerine hastalanmadan öncede bitki çayları ve baharatlar tüketmemiz gerekir. Baharatlar sadece hastalıkların tedavisinde değil hasta olmadan öncede bizi hastalıklara karşı koruyucudur. Bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirmek ve hastalıklardan korunmak için her zaman bitkisel ürünlerden faydalanmalıyız” dedi.
(Haber Merkezi)
İlginizi Çekebilir