Hayvanlar Kışın Üşümeyecek
Güncel
Konya'da bulunan hayvanat bahçesinde kış hazırlıkları tamamlandı.
Konya'da bulunan hayvanat bahçesinde kış hazırlıkları tamamlandı. Elektrikli ısıtıcı ve kaloriferle ısınacak olan hayvanlar arasında en çok 3 kez dördüz dünyaya getiren ve son dördüzlerinden bir yavrusu ölen anne kaplan dikkat çekiyor.
Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan 500'den fazla 75 tür hayvanın kışın üşümemesi için tüm tedbirler alındı. Hayvanat bahçesinin en çok merak edileni olan ve biri doğduktan sonra ölen dördüz kaplanlardan 3'ü anneleriyle aynı kafeste yaşıyor. Baba kaplan ile önceki 2 yavru kaplan ise farklı kafeslerde tutuluyor. 7 kaplan, 2 aslan ile bazı hayvanların kafeslerine elektrikli ısıtıcılar konuldu. Kanatlı hayvanların kafeslerine ise daha önceden döşenen kalorifer sistemi kontrol edilerek eksiklikleri giderilerek kışa hazır hale getirildi.
YAŞAM KOŞULLARINA GÖRE HAZIRLIK YAPILDI
Hayvanat bahçesindeki hazırlıkları anlatan Veteriner Hekim Mehmet Fatih Altay, "Hayvanat bahçesinde 75 türde 520 civarında hayvan bulunuyor. Her birinin farklı farklı iklim koşulları sağlanması durumu var. Öyle olunca barınaklarına özellikle kışın soğuktan etkilenmemeleri adına ısıtıcılar yerleştirdik. Çeşitli iklim makineleri var. Nem artırıcılar koyduk. Hayvanların yaşam koşullarına göre hareket etmeye çalıştık. Ayrıcı kış hazırlıkları kapsamında hayvanların hastalanmamaları adına aşıları yapıldı. Ayrıca yemlerine vitamin, mineral ve sistem güçlendiriciler eklendi" dedi.
YAVRU KAPLANLAR 9 AYLIK OLDU
En çok ilgi çeken kaplanlarla ilgili bilgi veren Altay, "Yavrular 9 aylık oldu. Sütten kesildiler, anneleriyle bir bağlantıları kalmadı. Bundan önce anne kaplanın yavrularını Türkiye'nin farklı bölgelerindeki hayvanat bahçelerine gönderdik. Bundan sonra da göndermeye devam edeceğiz. Şimdilik yavru kaplanlarımız anneleriyle birlikte aynı ortamda yaşamaya devam ediyor. Önceki yıldan 2 yavru ve baba kaplanlar farklı yerlerde barınıyor" şeklinde konuştu.
YARALI HAYVANLAR TEDAVİ EDİLİYOR
Hayvanat bahçesinin rehabilitasyon merkezi olarak da kullanıldığını anlatan Veteriner Hekim Mehmet Fatih Altay, "Çevre müdürlüğü ile Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve vatandaşlarımız yabani hayvanları bize getiriyorlar. Genellikle bu hayvanlar yaralı oluyor. Tedavilerini yaptığımız hayvanları doğal yaşama göre hazırlıyoruz. Rehabilitasyonu tamamlanan hayvanları tekrar doğaya bırakıyoruz. Eğer hayatlarını devam ettirecek şekilde değillerse hayvanat bahçemizde kalıyor. En çok pelikan, leylek, kartal gibi hayvanlar geliyor" dedi.
TÜM HABERLER