‘Her engel başka bir yolun açılışı’
KonyaKazanılmış zaferlerin kolay olmadığının bir göstergesi olan Aynur Bakırcı, engelli olmanın yaşamdan umudunu yitirmek için yeterli bir neden olmadığını ispatlıyor
İki gözünü de küçük yaşlarda geçirdiği kızamık hastalığı sonrasında kaybeden Bakırcı, 45 yaşında hayata sarılarak devam ediyor. Engelli olmanın hayatın ona sunduklarından vazgeçeceği anlamına gelmediğini, Allah'ın vermiş olduklarını lütuf olarak kabul ettiğini belirten Bakırcı,"Her engel başka bir yolun açılışıdır. Kim bilir..." dedi.
HAYATA İKİ ELLE SARILMIŞ
İki yaşında kızamık hastalığı geçirerek iki gözünü de kaybeden Aynur Bakırcı, hayata iki eliyle birden sarılmış. Bakırcı, geçirdiği hastalıktan sonra gözlerinin görmemesine rağmen aldığı eğitimlerle ayakta duruyor. Ailesi ile birlikte yaşayan Bakırcı, 45 yaşında ve İlahiyat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi. Fakülte bitiminde din kültürü öğretmeni olmak istediğini söyleyen Bakırcı, engelli olmanın hayatı sevmemek için bir sebep olmadığını belirtti.
"HER BİREY BİR ENGELLİ ADAYI"
Görmemenin bir engel olmadığını söyleyen Bakırcı, “İnsanlar engelli olmalarına karşın hayattan kopmamaları gerekiyor. Hayatın Allah’ın bir lütfu olduğuna inansınlar. Bazı durumlara şükretmek de gerekiyor. Allah'a bin şükür ki hala ayaktayım" dedi. Kimin ne olacağının belli olmadığını söyleyen Bakırcı, "Kazanılacak bir zaferse, en iyisini yapmalıyız" şeklinde konuştu. Normal hayatta her insanın engelli olabileceğine değinen Bakırcı, "İnsanlar her hangi bir nedenden dolayı engelli olabilir. Yani her birey potansiyel bir engelli adayı. Bu bağlamdan bakıp hayatı yaşamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"HER YOKUŞUN BİR İNİŞİ VAR"
İnsanın geleceğini kendisinin çizdiğini söyleyen Bakırcı, “Kader Allah'ın bize bir lütfudur. Siz doğru olanı isterseniz Allah mutlaka verir. Ben kaderimi önce Allah'ın isteği sonra da ailemin yardımları ile değiştirdim" dedi. “Kiminin gözleri, kiminin ayakları, kiminin elleri olmayabilir. Ancak tutunulacak bir dalınız varsa biraz daha sarılıyorsunuz hayata” şeklinde konuşan Bakırcı, görmek isteyene her yokuşun bir inişinin olduğunu söyledi. 45 yıldır ailesi ile yaşayan Bakırcı, uzun bir süre dışarıya çıkmadığını, evde kendi hayati ihtiyaçlarını karşılayabildiğini belirtirken aynı zamanda yaşanması gereken bir hayatının farkına varmasının çok geç olmadığını söyledi.
"BİZ DE BU TOPLUMUN BİREYİYİZ"
KOMEK kurslarına yazıldığını belirten Bakırcı, bu kurslar sayesinde Kur’an eğitimi aldığını, sosyal hayatın içinde olduğunu ifade etti. Engelli ailelere tavsiyelerde bulunan Bakırcı, "Çocuklarını sosyal hayatın içinde yer almasını teşvik ederek onların hayata entegre olmalarını sağlarlar. Bu sayede çocukları, hem hayattan kopmamış olur; hem de kendisini bu toplumun bir bireyi olduğunu kabul eder" dedi. Engellilerin toplum tarafından kabul edilmesi gerektiğine işaret eden Bakırcı, "Biz de bu toplumun bireyiyiz. Bu nedenle bize engelli olarak değil bir birey olarak bakılması gerektiğini düşünüyorum. Biraz da olsa biz zorluklar yaşıyoruz. Yani otobüslerde, yollarda… Ancak toplum bizi kabul ederse yaşamımız daha kolaylaşır" sözlerini ekledi. (Aysun KARABAYIR)
İlginizi Çekebilir