© Konya Postası 2021

İsraf bitmeli!

Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Hulusi Ada, gıda ürünlerindeki israfa dikkat çekti ve israfın önüne geçilmesi için kamu spotlarının ile vatandaşların bilinçli olması gerektiğini söyledi

“GIDA MADDELERİ ZAMANINDA TÜKETİLMELİ”

Dünya Açlık Endeksi 2016 yılı verilerine göre, dünya genelinde 800 milyon insan açlık çekiyor ve Türkiye'de her gün yaklaşık 5-6 milyon ekmek çöpe gidiyor. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Hulusi Ada, israfların kamu spotları ve vatandaşların bilinçlenmesiyle önlenebileceğini söyledi. Ekmek ve diğer gıda maddelerinin israfı konusunda açıklamada bulunan Başkan Ada, “İsraf konusunda Türkiye genelinde çeşitli veriler var. özellikle ekmek ve diğer gıda maddelerinin israfı konusunda vatandaşlarımızın bilinçli olması gerekiyor. İnsanlarımız tüketebileceği kadar ekmek alması gerekiyor. Zaten fazla aldığımız ekmek atılıyor. Aynı zamanda vatandaşlarımız ekmeğin muhafazası konusunda da bilinçli olmalı, aldığımız ekmekleri ve diğer gıda maddelerini zamanında tüketmeliyiz” sözlerini kullandı. Ada, Konyalıların zaman zaman bayat ekmeği değerlendirdiğini de söyledi. 

“AMBALAJLI ÜRÜNLER TÜKETİLMELİ”

Gıda maddelerinin dengeli bir şekilde alınması gerektiğine vurgu yapan Hulusi Ada, ambalajlı gıda maddelerinin tüketilmesinin daha doğru olacağını dile getirdi. Açıkta satılan ürünlerin risk taşıdığını ifade eden Ada, “Her gıdadan dengeli şekilde yiyerek dengeli beslenmemiz gerekiyor. Vatandaşlarımız özellikle ambalajlı ürünleri tercih etmeli. Açıkta satılan ürünlerin nerede üretildiği belli değil ve gıdanın sağlıklı olmasından şüphe duyulur. Vatandaşlarımız Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı izinli ve belgeli gıdaları tüketmeli” diye konuştu. Gıda tüketiminde gıdaların muhafazasının da önemli olduğunu ifade eden Ada, süt ve süt ürünlerinin buzdolabı sıcaklığında muhafaza edilmesi ve kuru gıdaların da nemi düşük, serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza edilmesinin önemine dikkati çekti. Başkan Hulusi Ada, dünya ve Türkiye genelinde açlık konusunun gündemde tutulması gerektiğini, üretim fazla olmasına karşın aç insanlarında bulunduğunu da sözlerine ekledi. (Mustafa KARAKAYA) 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER