© Konya Postası 2021

Kahramanlarımızı Unutturmayacağız

Meram Belediyesi tarafından 15 Temmuz anısına 15 okula yapılan ve 15 şehidimizin adının verildiği 15 Z-Kütüphane’nin açılışı İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen törenle yapıldı. Programda konuşan Başkan Toru, “Meram Belediyesi olarak; hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da, canlarını milli irade ve vatanı uğruna feda eden kahramanlarımızı unutturmak istemedik. Bu amaçla, kütüphanelerimizde şehitlerimizin isimlerini yaşatmak adına bu projemizi hayata geçirdik” dedi

15 Z-Kütüphanenin açılış törenine Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta, S.Ü. Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Okka, Meram Kaymakamı Resul Çelik, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Faruk Ulular, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Ali Kaban, Meram Ziraat Odası Başkanı Ali Ataiyibiner, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, STK temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

“BÜYÜK TÜRKİYE İDEALİ İÇİN ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Meram Belediyesi olarak; hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da, canlarını milli irade ve vatanı uğruna feda eden kahramanlarımızı unutturmak istemediklerini belirten Başkan Toru, “Bu amaçla, kütüphanelerimizde şehitlerimizin isimlerini yaşatmak adına projemizi geliştirdik. Medeniyetimize ait pek çok eser Batı’daki müzeleri süslüyor. Üstün nitelikli çocuklarımızı emperyalist güçlere kaptırmamak, heder etmemek görevimizdir. Akıllarını, zihinlerini, yüreklerini yanlış merkezlere teslim edemeyiz. Büyük Türkiye idealimiz için hiçbir çocuğumuzu feda edemeyiz” dedi.

“EĞİTİM STRATEJİK VE MİLLİ BİR MESELE”

Eğitimin aynı zamanda geleceğin inşası, stratejik ve milli bir mesele olduğunu vurgulayan Toru, “Eğitemediğimiz her bir çocuğumuz, dehamız toprağın altında gizli kalmış bir maden, bir cevherdir. Kendi çocuklarımızı devşirmek durumundayız. Osmanlı’da Enderun Mektepleri, insan yetiştirme üssü olarak faaliyet gösteriyordu. Belli kalıplar içinde düşünmeye zorlanan çocuklarımız özgürce düşünemiyor. Milyonlarca çocuk, milli servetimiz olup, eğitimi gelecek inşası olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

15 OKULA 15 MODERN KÜTÜPHANE

15 Temmuz şehitlerimizin anısına; 15 şehidimizin isminin verileceği 15 kütüphanenin yapılacağı okulları Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışılarak tespit ettiklerini kaydeden Başkanı Toru, “Okuma sevgisinin yaygınlaştırılmasının yanı sıra akademik başarının da artırılmasına yönelik olarak kütüphanesiz okul kalmasın istiyoruz. Farklı ve renkli iç mimari tasarımıyla,  yeni ve geniş kitap seçenekleriyle, elektronik kürsü, bilgisayar ve internet hizmetleriyle çocuklarımızın kendilerini özel hissetmelerini sağlayacak olan kütüphanelerimiz, çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını da geliştireceğinden ve düşünmeye, araştırmaya sevk edeceğinden hiç kuşkumuz yoktur” şeklinde konuştu.    

“ÖĞRENCİLER OKUMANIN TADINI ÇIKARACAK”

Açılışını tek merkezden yaptıkları Şehit Osman Evsahibioğlu Kütüphanesinin de diğer kütüphanelerde olduğu gibi öğrencilerin okumanın tadını doyasıya çıkartmaları ve okumayı eğlence haline dönüştürebilecekleri bir şekilde projelendirdiğini belirten Toru , “Şehit Osman EVSAHİBİOĞLU Z-kütüphanesi; 1 adet elektronik kürsü, 9 adet bilgisayar, 1 adet yazıcı ve internet hizmetleriyle çocuklarımızın kendini daha özel hissetmelerini sağlayacak olup, Kütüphanemiz, 2 takım yarım daire bilgisayar masalı kitaplık, 3 adet duvar tipi ağaç kitaplık, 2 adet duvar tipi kitaplık, 7 adet duvar tipi raf, 1 adet world  kitaplık, 2 adet duvar tipi radüslü kitaplık, 3 adet ağaç form orta kitaplık, 2 adet çift taraflı hareketli kitaplık, 2 takım beşli orta kitaplıkla donatılmıştır. Z-Kütüphanemizdeki kitaplarımız; lise ve üstü seviyesinde olup, özenle seçilmiş 5000 adet kitaptan oluşmaktadır. Kitaplar yasallık açısından ince elenip sık dokunulmuş; gerek içerik, gerekse görsellik açısından albenisi yüksek ve göze hitap edebilen;  tarih, kültür, örf ve adetlerimize uygun; öğrencilerimizin her türlü bilgi ihtiyacını karşılayabilecek konuları içinde barındıran bir kültürel müze değerindedir” diye konuştu.

“ECDADIMIZDAN ALDIĞIMIZ ŞUUR VE MAZLUMLARIN DUASIYLA 15 TEMMUZ’U AŞTIK”

AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür de, “Öncelikle bu anlamlı yatırımı gerçekleştiren Meram Belediye Başkanımız ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Biz, ecdadımızdan almış olduğumuz bilinç ve şuurla, Çanakkale’de gösterdiğimiz birlik, beraberlik, inanç ve azimle bu ülkeyi kimseye bırakmadık. 15 Temmuz’da da bu ülkeye anasıyla, babasıyla, bacısıyla, dedesiyle, nenesiyle, genciyle, yaşlısıyla sahip çıktık. Allah o gün tüm kalplerdeki korkuyu kaldırdı. Ve insanlar silahlara, tanklara karşı yürüdüler. O inanç ve azmi sadece geçmişten getirdiğimiz birikimle ifade etmek yanlış olur. Ülke olarak her zaman sahip çıktığımız dünya mazlumlarının duasının da o günü aşmamızda etkili olduğunu unutmamak lazım” dedi.

“ASIL İMAR ETMEMİZ GEREKEN NESİLDİR”

“Bir şehri imar ederken nesli ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz şehri yok eder” diye çok güzel bir söz olduğunu belirten

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy da, “Belediyecilik aslında şehri imar faaliyetleridir ancak sadece bu yetmiyor. Asıl imar etmemiz gereken nesli imardır. Burada yapılan da tam budur. Hepimiz bilgiye ulaşmanın kolaylığını yaşıyoruz. Ancak bu bilgileri üreten kaynakların tamamını sorgulamamız gerekiyor. Bu yüzden kendi kaynaklarımıza şiddetle ihtiyacımız var. Hz. Peygamber’den (S.A.V.) bu tarafa ecdadımız kütüphaneye ve okumaya son derece önem vermiş. Birçok padişah savaşa giderken dahi yanında gezici kütüphane götürmüştür. Bilgiye ulaşmak kolaylaştıkça okumaktan ve yazmaktan uzaklaşıyoruz. Başkalarının yazdıklarının esiri haline geliyoruz. Bu nedenle bu kütüphaneleri çok iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

“15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ”

15 Temmuz’da, tarihimizde hiç görülmeyen bir ihanetle karşı karşıya kaldığımıza dikkat çeken Meram Kaymakamı Resul Çelik ise, “Ülkemiz tam uçurumun kenarına gelmişti. Bu kabus geceyi, şehadet şerbetini içmek suretiyle aydınlık bir geleceğe çeviren şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız. Böylesine anlamlı bir projeyi hayata geçiren Meram Belediye Başkanımızı ve ekibini yürekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.  

“MEDENİYETİMİZDE İLİM VE FEN HİÇ AYRILMAMIŞTIR”

Programda son konuşmayı yapan Konya Vali Yardımcısı Mehmet Usta da, bizim medeniyetimizde iki şeyin kutsal sayıldığını belirterek şöyle konuştu: “Birisi şehitlerin kanı. Diğeri de alimlerin kalemlerinin mürekkebi. Bugün bu iki kutsalın bir arada olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı başta Sayın Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Peygamber Efendimiz (S.A.V.), Medine’ye hicret ettiği zaman mescidinin yanında Ashab-ı Suffa diye bir yer kurmuştur. Burası sahabilerin bir çeşit medresesi haline gelmiştir. Bu uygulama İslam tarihinde bizim şehir planlarımızın temelini teşkil etmiştir. Nerede bir cami yapılmışsa yanına bir medrese ya da bir okul inşa edilmiştir. Bizim medeniyetimiz ilim ile fenni hiçbir zaman birbirinden ayırmamıştır, bundan sonra da ayırmayacaktır. Kütüphanelerimiz, bizim ihtiyacımız olan bilgiyi depolayan hazinelerimizdir. Bundan sonra devletimizin imkanları doğrultusunda bu hizmetler yaygınlaştırılacaktır.”

İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği adına Yusuf Güneş, okullarına yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Toru’ya plaket takdim etti. (Vehbi GÜRCAN)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER