© Konya Postası 2021

Karapınar'da kavurga kültürü yaşatılıyor

Anadolu'nun vazgeçilmez çerezlerinden kavurga, Karapınar'da yapılmaya devam ediliyor

Türklerin Anadolu'ya göç ederken getirdikleri bir yiyecek kültürü olan kavurga, kışların çetin geçtiği bölgelerde uzun kış gecelerinde çerez olarak tüketiliyor.

Çeşitli tohumların buğday tanelerine karıştırılarak kavrulması ile yapılan, besleyici özelliğiyle de dikkat çekiyor.

İlçede herkesin beğenerek tükettiği çerezi yapanlardan Hadiye Akbaba (57), AA muhabirine kavurga yapımının büyük emek istediğini söyledi.

Akbaba, kavurganın yapım şeklini ise şöyle anlattı:

"Kavurga yapılamadan önce buğday elekte elenir. Sonra suda iyice yıkanır ve temizlenir. Sonra ocaktaki sac üzerine konur. İçine lezzetli olması için tereyağı ve süt katılır. Bu şekilde hem iyi kızarır hem de kavrulurken yanmaz. Daha sonra keneviri de aynı şekilde yaparak birbiri ile karıştırır ve yenecek hale getiririz. Kavurga doğal olarak üretilen ve büyük küçük herkesin hala severek tükettiği bir çerez türüdür. Bizler de çocukluğumuzdan kalan bu lezzeti hala yaşatmaya çalışıyoruz.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER