KESİM DURDU FİYATLAR ARTTI
KonyaÜretici büyükbaş hayvanlarını kesime götürmeyince et fiyatlarındaki yükseliş devam etti. Kasapta kıymanın kilosu 100 TL’ye dayandı
ÜRETİCİ KESİME GİTMİYOR
Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Baloğlu, kıymanın 95 TL, kuşbaşının ise 100 lirayı bulduğuna dikkat çekti. Üreticinin hayvanını kesime göndermediğini belirten Baloğlu, 57 TL olan karkas etin fiyatının 63-65 TL olduğu önümüzdeki haftalarda 70 TL’yi bulacağını söyledi.
DESTEKLENMESİ GEREKİR
Bu fiyatların altında hayvanlarını kestirmek isteyen üreticinin zarar ettiğini söyleyen Baloğlu, “Karkas kesimin 70 TL’yi bulması halinde kıymanın kilosu 105, kuşbaşı ise 115 TL’ye kadar çıkar. Üreticinin mutlaka desteklenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
ÜRETİCİ ZARAR EDİYORUZ
Büyükbaş üretimi yapan Mahmut Özdamar ise, yem fiyatlarındaki artışın önüne geçilmesi gerektiğini belirterek, “Yem alamaz duruma geldik. Enerji maliyetlerimiz yüzde 500 arttı. Elimizdeki hayvanları zarar etmeden satarsak, bu işi bırakacağız” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir