Konya mutfağı gündeme geliyor
KonyaKonya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ortaklaşa yapılan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası'na itafen yapılan sergi, İl Halk Kütüphanesi'nde başladı
Programa Vali Yardımcısı Faruk Bekarlar ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar katılarak oluşturulan sergiyi inceledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Türk yemeklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yarar, "Anadolu'nun binlerce yıl öncesine uzanan köklü tarihinden beslenen Türk yemekleri, sağlıklı yaratıcı ve sürdürülebilir yapısı ile ön plana çıkmaktadır. Selçuklu ve Osmanlı saraylarında, sayısı medeniyetle etkileşim kurarak şekillenen Türk lezzetleri, engin bir kültürel birikimi günümüze taşımaktadır" diye konuştu.
"Anadolu'nun bereketli coğrafyası ve iklim çeşitliliğinin verdiği zengin flora ve fauna, Türk mutfağının oluşmasında belirleyici rol oynamaktadır" ifadelerini kullanan Yarar, "Bu zengin mutfak, her bir asırları aşan bilgi birikiminin yansıması olan dillere destan tatlarını sunarken de geleneklerin ve bu alandaki kültürün de gelecek kuşaklara aktarımı sağlıyor" dedi.
Her yıl 21-27 mayıs tarihleri tüm dünyada ve ülkemize Türk mutfağı haftası olarak kutlanmaktadır.
Abdüssettar Yarar, "Zengin gastronomi kültürümüzü Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti'nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde tanıtılacak olup bu önemli haftanın etkinlikleri sayesinde, kadim Türk Mutfağının eşsiz reçeteleriyle, bin yıllardan beri sıfır atık felsefesiyle tencerelerin kaynadığı ve birçok özelliğiyle sürdürülebilir olan Türk Mutfağının lezzetleri geniş kitlelere ulaştırılacaktır" açıklamalarında bulundu.
Yarar son olarak konuşmasında şunlara yer verdi: "Türk Mutfağı Haftası kapsamında yurt içinde ve yurt dışında Türk Mutfağının eşsiz örnekleri sunulurken; ülkemizdeki turizm işletme belgeli tesislerde ve yurt dışı temsilciliklerindeki kutlamalarda bu yıl Hatay menüsü sunulacak ve işlenecektir. İnsanlığın ilk gelişim yeri olan Çatalhöyük'ten günümüze kadar gelen tüm medeniyetlerin birikimleri ile Selçuklu başkentliği özelliğinden oluşan sürdürülebilir, sıfır atık ve sağlıklı beslenme özellikleri taşıyan kadim Konya mutfağını da bu vesileyle gündeme getirmiş olmaktayız" (Hamide Yıldırım)
İlginizi Çekebilir