© Konya Postası 2021

“Konya üreten bir şehir”

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, “Konya, tankların turbolarına varıncaya kadar A’dan Z’ye üreten bir şehirdir. Türkiye’de ne üretilirse üretilsin Konya sanayisinde üretilir algısı ve çalışmaları ciddi bir süreç” dedi

Hikmet İlim ve Sanat Derneği (HİSDER)’in yeni yıl Ocak ayı Pazartesi Sohbetleri’nde Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, İŞKUR’un hizmetleri ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İŞKUR’un iş bulmanın dışında değişik görevleri de ifa ettiğini belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, “İŞKUR’un, işverenle işçiyi bir araya getirip istidam sürecini yürütmek, piyasanın durumunu analiz edip raporlar hazırlamak, iş gücü piyasasını yönetmek, nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak gibi görevleri de var” dedi.

İŞÇİ-İŞVEREN ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ

KTO’nun Meslek Eğitim Merkezi’nde de geçtiğimiz sene 700 genç kursiyerin istihdam garantili olarak sanayiye kazandırıldığını belirten Keleş, Çalışma ve İş Kurumu olarak bu tür projelere destek verdiklerini söyledi. İş ve Meslek Danışmanlığı çalışmasının merkezde ve dört büyük ilçede yürütüldüğünü, merkezde 143 olmak üzere toplam 180 meslek danışmanıyla hizmet verdiklerini ifade eden Keleş, işveren-işçi ve işçi-işveren arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi.

TÜRKİYE VE KONYA’DA İŞSİZLİK ORANLARI

Konya ve Türkiye’deki işsizlik oranlarına da değinen Keleş, “Konya’da 2013 verilerine göre işsizlik oranı yüzde 4,7. Konya-Karaman bölgesindeki işsizlik oranı ise 2019-2020’da yüzde 8. Türkiye genelindeki işsizlik oranı 2021 Ekim sonu itibariyle yüzde 11.2. Konya işsizlik oranı düşük olan illerden bir tanesi. İşverenlerimiz 50 bin işçi bulmamız için bize müracaat etmiş. Bir başka ifadeyle 70 bin işçi bize müracaatta bulunmuş, biz onları işverenle buluşturmaya çalışıyoruz. Bugün sanayimizde iş aramayla ilgili öyle bir potansiyel var ki. Kişi işi seçmez, ben burada çalışmam demez ise gönderdiğimiz işçi mutlaka bir yerde iş bulur” dedi.

TARIMDA POTANSİYELİMİZ BÜYÜK

Keleş, Beyşehir, Huğlu ve Üzümlü’nün savunma sanayii ağırlıklı olarak çalıştıklarını, savuna sanayine yönelik Konya merkez ve ilçelerde 10 sanayi bölgesi oluşturulduğunu, küçük-orta-büyük sanayi işletmelerin sayısının da 70 olduğunu ifade ederek “Biz, tankların turbolarına varıncaya kadar A’dan Z’ye üreten bir Konya’yız. Türkiye’de ne üretilirse üretilsin Konya sanayisinde üretilir algısı ve çalışmaları ciddi bir süreç. Tarımda potansiyelimiz büyük. Tarım ve değirmen makinaları üretiminde birinciyiz. Metal işleminde çok ciddi bir üretim kapasitemiz var. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde de birinci ve ikinci sıradayız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER