Konya yaraları sarmak için çalıştı
KonyaAK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Angı, yaşanan acı günlerin toplum olarak hep birlikte atlatılacağını söyledi
Adalet ve Kalkınma Partisi Konya İl Başkanı Hasan Angı, gündemi değerlendirdi. Partisinin il binasında kameralar karşısına geçen Angı, Konya’da 40 bin depremzedenin bulunduğuna dikkat çekti.
“Büyükşehir Belediye Başkanım Uğur İbrahim Altay Bey’e özel bir teşekkür etmek istiyorum” diyen Angı, “Hatay’ın ihtiyaç duyduğu her çalışmayı tüm ekipleriyle ortaya koydular. Bunun yansıra tüm ilçe başkanlarımız sahada çalışmalarını yürüttüler. Tüm kamu kurumlarımızın yöneticileri görevlendirildi. Hepsi üzerlerine düşen görevi hakkıyla yaptı. Şehrin tümüne bakıldığı zaman tüm sivil toplum örgütlerimiz, odalarımız, sendikalarımız, iş adamları derneklerimiz, vakıflarımız ve gönüllerimizle Konya tek yürek olarak, bu yaşanan acının üstesinden gelmek adına AFAD koordinasyonunda süreci başlattılar ve devam ettiriyorlar” dedi.
Konya'ya gelen afetzede sayısının resmi rakamlarla 36 bin 500 civarında olduğunu söyleyen Angı, “Konya'ya gelen misafirlerimiz var. Bu muhtemelen 40 bin civarı. Kendi imkanlarıyla gelen, akrabalarının yanına yerleşmiş kardeşlerimiz de var. Buna ilçeler de dahil” dedi.
Angı açıklamasında şunları dile getirdi: “İlk günlerde çadır kentlerle başlayan süreç, konteyner kentlerin kurulması aşamasında devam ediyor. Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram belediyeleri, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası birlikte yaptıkları konteyner kente gidecek malzemeleri yola çıkarmış olduk. Büyükşehir Belediyesi altyapısını hazırlamıştı, süratli bir şekilde giden konteynırlarımız yerleştirilip, oradaki insanlarımızın çadıra göre biraz daha rahat edebilecekleri, içinde her şeyin olduğu konteyner kentlere doğru yönlendiriyorlar. Bu ihtiyaçlara yönelik yapılan kampanyalarda da Türkiye’nin tek yürek olduğuna hep birlikte şahitlik ettik. Bu zor dönemler milletçe bir olmanın gerekliliğini ortaya koyuyor. Konya’da bu gerekliliği benimsedi. Bu şehrin güzelliğidir, bu şehrin gücüdür, birlikte olmanın, birlikte hareket edilmesinin, yapılması gereken işlerin yolunda gitmesine hızla mesafe alınmasına fırsat veriyor. Sahaya gittiğimiz zaman her insan, ‘Konya ilk andan beri buradaydı. Yaralarımızı sarmak için buradasınız’ diyor. Önümüzdeki süreçte de o bölgelerin tekrar ayağa kaldırılması, hayatın orada devam etmesi, şehirlerimizden büyük göçlerin yaşanmaması adına hükümetimiz gecesini gündüzüne kattı. Kolay acılar değil, geride kalanlara sabır ve güç diliyorum”
Angı, son olarak, 28 şubatın yıldönümüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Angı, “Aradan geçen zaman diliminde kötü izler silinerek, bu ülkedeki demokratikleşmenin, kalkınmanın, özgürlüklerin önü açıldı. Kamu kurumlarındaki her türlü görevi yapma arzusundaki kardeşlerimizin önündeki engeller bir bir kaldırıldı. Türkiye normalleşme noktasına geldi. O günleri bu ülkeye yaşatanları da insanlarımız unutmuyor. Ülkemiz bu tür zorlukları bir daha yaşamasın. 28 Şubat deyince dönemin başbakanı, rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızı da anmamız gerekiyor. Bu ülke için büyük mücadele vermiş, iyi bir bilim adamı olmanın yanında, milli bir siyasetçi kimliği ile mücadeleyi yürütmüş. Rahmetle anıyoruz” diye konuştu. (Fatih ERSOY – Hamide YILDIRIM)
İlginizi Çekebilir