Kto Karatay Üniversitesi Sektör Danışmanlığı Projesi
KonyaÜniversite-özel sektör işbirliğinde yeni bir modeli hayata geçiren Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi ve Konya Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleşen “Sektör Danışmanlığı” projesi Konya Teknokent ile devam ediyor.
Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan “Sektör Danışmanlığı” modelini hayata geçirdi. Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi’nde uygulanan ve ilk olarak Helvacızade firmasında hayata geçirilen “Sektör Danışmanlığı” projesi Konya Teknokent firmaları ile devam etti.
Konya Teknokent firmalarından 13 firmanın katıldığı toplantıda öğrenciler sektör danışmaları ile buluşma fırsatı yakaladı. Konya Teknokent’te gerçekleşen programa KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, firma yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
KTO Karatay Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Ofisi bünyesinde uygulanan programın önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, “Sektör danışmanlığı ilerleyen yıllarda 4 bin öğrenciye ulaşacak bir sistem olacak. 600 öğrenciye sektör danışmanı atayacağız. Konya Ticaret Odası’nın 18 bin üyesinin olması bizim için önemli bir değer. 60 öğrencinin danışmanı Teknokent altında olacak. 250 öğrencinin sektör danışmanlığı programı başladı. Verdiğiniz destekler için teşekkür ediyoruz. Türkiye’de benzeri olmayan bir programı uyguluyoruz. Bu bir staj programı değildir, program öğrenciye vizyon kazandırma, sektör bilgisi kazandırma öğrencinin ufkunu açma ve sektöre hazırlama programıdır. Biz öğrencilerimize bu programla dünyayı,ülkeyive bölgeyi görebilecek bir ufuk açmak istiyoruz” dedi. Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Soylu, programın öğrenciler için önemini vurgulayarak, “Üniversiteye başladığınız günden itibaren sektörü tanımanızı sağlayacak bir proje. Üniversitedeki eğitim sistemimize de katkı sunacaktır. KTO Karatay üniversitesini kutluyor, Teknokent firmalarına teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz bunların kıymetini bilsin. En büyük sıkıntımız sektöre yabancı mezunlarımızın olması. Bu proje bunun önüne geçecektir. Ülkemiz için hayırlı olacaktır” ifadelerini kullandı. Proje ile Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren AEKOD Teknolojisi Bilgisayar Yazılım Ar-Ge, Elpo Bilişim Otomasyon, FFPS Bilgi Teknolojileri Danışmanlık, GM Bilişim Teknolojileri, Matek Elektronik Ve Bilgisayar Sistemleri, Ömer Atiker Yazılım Otomasyon Sistemleri, Dehabaz İleri Teknolojiler Elektronik Makina Otomasyon Yazılım Danışmanlık, Endüstriyel Elektrik Elektronik, Konel Araştırma Geliştirme Bilişim Otomasyon Elektronik ve Danışmanlık Hizmetleri, Konarge Ar-Ge Kimyevi Madde Tarım Hayvancılık, HTMMekatronik Ar-Ge,RobosysMekatronik Sistemleri, Stabiley Mühendislik ve Barınlı Tanıtım Organizasyon firmaları KTO Karatay Üniversitesi öğrencilerine sektör danışmalığı yapacak. SEKTÖR DANIŞMANLIĞI NEDİR?
Sektör danışmanlığı ile üniversite birinci sınıfa başlayan her öğrenciye KTO Karatay Üniversitesi tarafından, öğrenim görmekte olduğu alan ile ilişkili KTO üyesi bir sektör danışmanı belirleniyor. Proje ile sanayi ve ticaret dünyasına yön veren iş adamları sahip oldukları sektörel bilgiyi ve alanlarında uzun yıllar boyunca kazandıkları tecrübeyi, üniversite öğrencilerine aktaracak. Danışmanın belirlendiği projeyle öğrencilerin eğitim alanları ile ilgili mesleki ve sektörel donanımı öğrencilikleri devam ederken kazanmaları hedefleniyor. KTO Karatay Üniversitesi Kariyer ve Gelişim Ofisi tarafından yürütülen proje ile öğrenciler eğitim hayatları devam ederken, uygulama alanında da kendilerini geliştirme fırsatını yakalıyor.
İlginizi Çekebilir