© Konya Postası 2021

Kültürpark’ta milli ve manevi coşku

Teravih namazından sonra düzenlenen Rahmet Akşamları etkinliğinde sahne alan müzisyen Orhan Çakmak, eserlerini söylerken vatandaşlar da cep telefonlarının fenerleriyle Çakmak’a eşlik etti. Çakmak sahnede milli ve manevi duygulara hitap eden eserler seslendirdi

‘RAHMET AKŞAMLARI ÖRNEK BİR PROGRAM’

22 yıldır sahne hayatında yer aldığını ifade eden Orhan Çakmak, 12 albümü bulunduğunu söyledi. Konya’yı ‘Ata toprağı’ olarak tanımlayan Çakmak, her Ramazan ayında 20 farklı şehirde sahne aldığını söyledi. Yeni bir albüm çalışması olduğu müjdesini veren Çakmak, “Ben 15 Temmuz’a özel bir albüm yaptım. Çocuk şehitlerin isimlerini tek tek andığım bir eser var, Darbeye Darbe Yapar Bu Millet diye eserler, Ömer Halis Demir ile ilgili bir eser ve Fatih Sultan Mehmet’e ilk defa eser yapıldı ve söz-müziği bana ait. Yine Abdülhamid Han’ı anlattığımız bir eser ve 7 bölgemizi anlattığımız Türkiyem adlı bir eserimiz var. Bu albüme 15 Temmuz Şanlı Tarihimiz ismini koyduk. Yani Alparslan’dan başlayarak 15 Temmuz’a kadar gelen süreci anlattığımız bir çalışma oldu. Bu vesile ile şanlı ve şerefli tarihimizi çocuklarımıza ile gençlerimize aktarabileceğimiz bir çalışma oldu. Bu albümde inşallah haftaya çıkacak” dedi.  Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu dile getiren Orhan Çakmak, bu ayın değerinin bilinmesi gerektiğine dikkati çekti. Çakmak, bu ayda krdeşlik bağlarının güçlendiğini ve kalbin yumuşadığını kaydetti. Konya’da Ramazan ayının coşkulu yaşandığını ifade eden Çakmak, eserlerde vatandaşlara verilen  mesajlar konusunda şunları kaydetti: “Vatan, bayrak duygusu ve Allah ile Peygamber sevgisini işliyoruz. Zaten bunları yapmıyorsak yaptığımız işin de bir anlamı yok. Her sene olmasada 2 senede bir defa Peygamber Efendimizi anlattığımız, Allah’ı Teala’nın sözleri ve dinimizi anlatmaya çalıştığımız çalışmalarımız var.  Bu duruma şöyle bakıyoruz. Yarın vefat ettiğimizde inşallah amel defterimiz bu vesileyle kapanmayacak. Eserlerimiz sayesinde gerek gençler gerekse çocuklarımız bu bahsettiğim kişi ve duygulardan zeere miktarı öğrenmiş olsa bize ahirette fayda sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

‘SANATÇILAR TOPLUMUN ÖZETİDİR’

Konya’ya gelirken ayrı bir heyecan duyduğunu dile getiren Çakmak, “Konya’ya başka bir sevgi ve başka bir muhabbetle geliyor. Ayrıca Rahmet Akşamları programı da çok örnek bir program. Önceden Altınbaşak etkinliği olarak yapılırdı ve ben ilk yapılmaya başladığı günden beri bu programa katılıyorum. Teşekkür ediyoru Konyalı vatadanşlarımız bizi hiç yalnız bırakmadılar. Her zaman Kültürpark’ı doldurduk. Bu sayede bizler mutlu oluyoruz, hemşerilerimiz sağ olsunlar ilgi gösteriyorlar. Konya’ya koşarak geliyorum bu toprakların bir çocuğu olmak bizim için bir mutluluk. Selçuklu’nun başkenti ve dünyaya Allah aşkını, insanlık sevgisinin en güzel şeklini ifade etmiş Mevlana’nın meftun olduğu bu topraklarda olmak ayrı bir mutluluk” dedi. Toplumun sanata olan bakış açısını değerlendiren Orhan Çakmak, “Sanatçılar toplumun özetidir. Bizler bin yıllık geçmişe sahip şerekli bir toplumun torunlarıyız. Büyüklerimiz zalimlere karşı durmuşlar ve Allah’ın dinini bütün dünyaya taşımışlar. Bu kadar şanlı ecdada sahip bir millet olarak bizler bizi biz yapan değerler üzerinden sanat yapmaya çalışanları desteklemeliyiz. Sanatçılar topluma örnek insandır, çocuklar ve gençler bizleri örnek alır. Çocuklarımız el hareketimizden yürüyüşüne kadar, yaşantınızdan sözlerimize kadar örnek alınıyoruz. Dolayısyla doğru insanları desteklediğimiz zaman arkamızdaki nesil öyle bir nesil olur. Yanlış insanları desteklersek de nereye gidiyor bu gençlik diye düşünüyoruz. Burada gençliğin bir kabahati yok ki, gençlik desteklediğin sanatçıyı örnek alıyor. Büyükler olarak doğru yaşamalı ve doğru hareket etmeliyiz” sözlerini kullandı. Kanuni Sultan Süleyman, Abdülhamid Han, Akşemsettin gibi insanların bu topraklarda örnek alınması gerektiğine vurgu yapan Çakmak, toplumun vatan, bayrak, büyükler ve İslam dinine sahip çıkması gerektiğini de sözlerine ekledi.   

TOPLUMDA SAYGI DEJENERE OLUYOR

Toplum genelinde bir değişim olduğunu ve insanları değişmesinden dolayı eski Ramazan ayının yaşanmadığını ifade eden İlyas Çelik, geçmiş yıllarda hem aile içinde hem de insanların birbirlerine olan saygının olduğunu ancak günümüzde bu durumda dejenerenin yaşandığını söyledi. Ramazan ayında yardıma muhtaç insanlara yardımların artması gerektiğine vurgu yapan Çelik, Rahmet Akşamları etkinliğine ilişkin şunları kaydetti: “Takip edebildiğim kadarıyla programlar iyi gidiyor. Burada birliktelik sağlanıyor” diye konuştu.

‘AYRIM OLMADAN BİRLİKTEYİZ’

Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu dile getiren Hasan Emol, Rahmet Akşamları programlarınında gün geçtikçe iyiye gittiğini söyledi. Ramazan  ayında oruç ibadetine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Emol, yardıma muhtaç kişilerin bu ayda unutulmaması temennisinde bulundu. Rahmet Akşamları etkinliklerinin Konyalı insanları bir araya getirmesi için iyi bir vesile olduğunu aktaran Emol, “Bu tür programların din, dil ve ırk ayrımcılığı yapmadan ilimizde yaşayan bütün insanların biraraya gelmesini sağlıyor. Bu yüzden Rahmet Akşamları programlarının güzel etkinlikler olduğunu düşünüyorum ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

‘PROGRAMLARDAN ÇOK MEMNUNUZ’

Müslümanlar olarak bu ayın öneminin anlaşılması gerektiğini dile getiren Ahmet Bekmezci, Ramazan ayının güzel geçtiğini aktardı. İslam aleminin sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmesi temennisinde bulunan Bekmezci, Rahmet Akşamları programlarına ilişkin şunları kaydetti: “Bu program Konyamız için başarılı bir etkinlik. Katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. İlahi grupları, sanatçılar ve tiyatro gösterileri olsun bunlardan çok memnunuz. Bizim bu programlardan herhangi bir şikayetimiz yok. Ayrıca herkesin bu programlara katılmasını tavsiye ediyorum” dedi.

‘KARDEŞLİK DUYGUSU ARTMALI’

Ramazan ayının 3 aylar olarak bilinen aylardan bir tanesi olduğunu ve güzel geçtiğini söyleyen Nuri Sergi, bu ayda kardeşlik duygusunun artması ve muhtaç insanlara yardım konusunda daha hassas olunması gerektiğini anlattı. Geçmiş yıllarla kıyaslandığı zaman Ramazan ayında eski tat ve duyguların kalmadığını aktaran Sergi, “Önceki yıllarda yaşanan Ramazan aylarında kardeşlik vardı. Herkes birbirine sahip çıkıyordu. Şunanda insanlar kendi kabuğuna çekilmiş gibi” dedi. Rahmet Akşamları  programlarını beğendiğini aktaran Sergi, iftarını açan vatadanşın Kültürpark’a geldiğini dile getirdi.

ETKİNLİKLER GÜZEL ANCAK...

Ramazan ayında oruç ibadetinin önemli olduğunu dile getiren Metin Şen, insanların oruç ibadeti konusunda kendilerini sorguya çekmesi gerektiğine dikkati çekti. Konya’ya yakışmayan durumları yaşandığını söyleyen Şen, günümüzde oruç tutmayan sayısında bir artışın olduğunu belirtti. Bu konuda insanların düzeltilmesi gerektiğinin altını çizen Şen, Rahmet Akşamları etkinliklerini değerlendirdi. Şen, “Bu etkinliklerde güzel ancak ilk düzenlenen etkinlikler daha güzeldi. Belediyemizden tanınmış sanatçılar ve değişik programlar bekliyoruz. İlahi söyleyen daha iyi sanatçılar var ve biz o kişileri bekliyoruz” diye konuştu.(Mustafa KARAKAYA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER