© Konya Postası 2021

Mavi Marmara sanal müze projesiyle gezilebilecek

Abluka altındaki Gazze'ye insani yardım götürdüğü sırada uluslararası sularda İsrail'in saldırısına uğrayan Mavi Marmara'nın sanal müze çalışmasında sona gelindi. Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yönelik uluslararası sularda gerçekleştirilen, 10 kişinin şehit olduğu, 50'den fazla kişinin yaralandığı saldırının üzerinden 11 yıl geçti. İsrail'in ablukasının kırılmasına vesile olan, 6 gemiden oluşan "Özgürlük Filosu"nun en büyük gemisi Mavi Marmara, gerek Filistinliler için gerekse dünyada zulüm gören mazlum milletler için umut ışığı oldu

Türkiye Gemi Sanayi A.Ş. tarafından 1994 yılında Haliç Tersanesi'nde yapımı tamamlanan, İHH tarafından 2010 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinden ihale ile alınan, 2018 yılında özel bir firmaya satılan, 93 metre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki 1100 kişi kapasiteli geminin adı tarih sayfalarındaki yerini aldı. İlk başta müze olarak tasarlanan ancak yüksek gideri nedeniyle özel bir deniz lojistik şirketi tarafından alınarak, yük taşımacılığında kullanılan geminin satışından elde edilen gelir, Filistin'e yardım olarak aktarıldı.
"MAVİ MARMARA FİLİSTİN'E ULAŞTI, YAPMASI GEREKEN ŞEYLERİ FAZLASIYLA YAPTI"
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mavi Marmara'nın misyon taşıyan bir gemi olduğunu söyledi. Oruç, geminin Gazze ablukasının kalkmasına vesile olduğunu belirterek, "Hem Mısır hem İsrail tarafı kapılarını sonuna kadar açtılar. İsmail Heniyye (Hamas Siyasi Büro Başkanı) İstanbul'u ziyarete geldiğinde gemimiz Haliç'teydi. Mavi Marmara'yı beraber ziyaret ettik. Orada şunu söylemişti Heniyye, 'Gemi burada olabilir ama çoktan Gazze'ye ulaştı.' Gemimiz zaten hedefine ulaştı. Mavi Marmara, Filistin'e ulaştı, yapması gereken şeyleri fazlasıyla yaptı." dedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER