Meclis-i Mahalle kuruluyor
KonyaMeram Kadın Meclisi, kadınların sorunlarına daha hızlı ve daha etkin çözüm üretebilmek amacıyla Meclis-i Mahalle ismiyle mahalle meclislerini kuruyor. Meram ilçesinde ikamet eden 18 yaşının üzerindeki tüm kadınlar Meclis-i Mahalle üyeliği için başvuruda bulunabilecek
“DAHA GENİŞ KİTLEYE HİTAP ETMEK İSTİYORUZ”
Meclis-i Mahalle projesi hakkında bilgi veren Meram Kadın Meclisi Başkanı Feray Civcik, “Mahallelerdeki kadınları ve sorunlarını tanıyabilmemiz gerekiyor. Yoksa STK olarak biz düzenleyeceğimiz programlarla belli bir kesime ulaşabilirdik ancak böyle bir şey yapmak istemiyoruz. Öncelikle mahalledeki kadınların sorunları tespit edelim ve yapacağımız programları bunun üzerine oluşturalım ki istifade edebilecek kitle daha fazla olsun istiyoruz” dedi.
BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?
Muhtarlıklara başvuru formlarını gönderdiklerini ifade eden Civcik, “Hanımlarımız muhtarlıklara giderek bu formları doldurabilirler. Ayrıca www.meramkadinmeclisi.com adlı web sitesi üzerinden ve Altuncan Hatun Aile Yaşam Merkezi’ne gelerek de başvuru yapılabilirler” ifadelerini kullandı.
MECLİS-İ MAHALLE ÜYE SAYISI 300’Ü GEÇECEK
Farklı mahallelerdeki kadınların sorunları ve taleplerinin değişiklik gösterdiğine dikkat çeken Başkan Civcik, “Güçlü bir gelecek, güçlü bir Meram için ‘Ben de varım’, yeni ve büyük Türkiye için ‘Ben de elimi taşın altına koyarım’ diyen hanımefendiler, formları dolduracaklar. Ramazan ayının akabinde bu formları değerlendireceğiz. 115 mahallede, her mahalleden en az 3 kadın olmak üzere 300’ün üzerinde kişiyle mahalle meclislerini oluşturacağız” diye konuştu.
“MECLİS-İ MAHALLE PROJELERDE KÖPRÜ OLACAK”
Meram ilçesinde ikamet eden 18 yaşının üzerindeki tüm kadınların Meclis-i Mahalle üyeliği için başvuruda bulunabileceğini kaydeden Civcik, Meclis-i Mahalle’nin işleviyle ilgili de şunları söyledi: “Üyeler, mahallelerinden onlara aktarılan ortak problemler, kadınların sorunları, mahalleler için yapmak istedikleri projeler konusunda bize talepleri getirecekler. Mutat aralıklarla toplantılarımız olacak ve mahallelerini temsil edecekler. Her mahalle için ayrı dosya açılacak ve bu veriler sürekli toplanacak. Bu verilere dayanarak eğitim programlarımızı, yardım programlarımızı ve diğer etkinliklerimizi planlayacağız.” (Haber Merkezi)
İlginizi Çekebilir