© Konya Postası 2021

Pancar alımı dualarla başladı

Konya Şeker’in 2017-2018 şeker pancarı alım kampanyası, Çumra Şeker’de düzenlenen törenle başladı. Bu yıl, 233 köyde, 520 bin 187 dekarlık alanda, 16 bin 996 üreticiye sözleşmeli üretim yaptıran Konya Şeker, yaklaşık 3 Milyon 800 Bin ton şeker pancarı alımı ile 475 Bin ton şeker üretimi planlıyor

Çumra ve Konya’daki iki şeker fabrikasıyla Türkiye’deki şeker üretiminin beşte birinden fazlasını gerçekleştiren Konya Şeker’de 2017-2018 pancar alım kampanyası, Çumra Şeker’de düzenlenen törenle başladı.

Törene, Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, Çumra Müftüsü, Çumra Ticaret Odası Başkanı, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri, Konya Şeker A.Ş. Genel Müdürü, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Anadolu Birlik Holding çatısı altındaki şirket yöneticileri, çalışanlar vebu senenin ilk hasat pancarını getiren üreticiler ile bölge çiftçisi katıldı.

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz konuşmasında Çumra Şeker’in bölge ekonomisine yaptığı katkı ile Konya Şeker’in Konya ve Çumra ekonomisine lokomotiflik yaptığını vurguladı.

Hem üreticilerin Çumra Şeker’e ürünlerini sorunsuz teslim edebilmesi hem de Çumra Şeker’de üretilen mamul ürünlerin hızlı ve engelsiz pazarlara ulaşabilmesi için pancar alımı başlamadan önce yollardaki eksiklerin giderildiğini belirten Belediye Başkanı Oğuz, “hem Çumra, hem Konya, hem de ülkemiz tarım sektörü için önemli bir süreçten geçtik. Çumra Şeker’i ve Konya’nın dört bir tarafına yayılmış sanayi tesislerini bölge çiftçisine ve ülke ekonomisine kazandıran, Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı, Milletvekilimiz, Tarım Komisyonu Başkanımız Sayın Recep Konuk, beklenmeyen ve herkesi şok eden bir karar vererek aday olmayacağını açıkladı. Hem Çumralı hemşehrilerimiz, hem de Konya’nın dört bir tarafındaki üreticilerimiz hareket geçti ve Sayın Başkan’ın bu kararına itiraz etti. Hemşehrilerimizin ısrarı Sayın Başbakanımız ve en tepede işe el atan Cumhurbaşkanımız çiftçinin endişelerini paylaşarak bu kararı Sayın Başkan’dan gözden geçirmesini istemeleriyle endişeyle başladığımız bir Genel Kurul süreci mutlulukla sonlandı.

Ben Çumra Belediye Başkanı olarak hemşehrilerimizin ahde vefasından kendi değerine, kendisine hizmetkârlık yapanlara sahip çıkma konusunda gösterdikleri kararlılıktan onur duydum, gururlandım. Çumra’nın ve Konya’nın geleceği konusunda umutlarım arttı. Biz bundan memnun olduk, hepimiz eti tırnağı her şeyi ile buraya bağımlıyız. Sonuçta 10 bin çalışanı olan, tüm ürettiğimiz ürünleri teslim ettiğimiz, emanet ettiğimiz yer. İç içe girdik. Büyük bir aileyiz ve Çumra olarak da hep beraber bu işi sahipleniyoruz, gönül veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“TEKNOLOJİNİN İMKÂNLARINI ÇİFTÇİNİN AYAĞINA GÖTÜRÜYORUZ”

Türkiye’de şeker sanayinin lokomotifinin Konya Şeker olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Konya Şeker Genel Müdürü Yavuz Erence de, Konya Şeker’in gerçekleştirdiği sanayi yatırımları ile hem şeker pancarı tarımının sürdürülebilirliğini sağladığını hem de şeker pancarının üretim garantisini oluşturduğunu vurguladı. Konya Şeker’in şeker pancarı üzerinden oluşan katma değerin pancar üreticisine ulaşabilmesi için şeker pancarının girdi olarak kullanıldığı mamul ürünleri üreterek ekonomik zincirin tüm halkalarına pancar üreticisini dâhil ettiğini söyleyen Genel Müdür Erence “Fabrika dışındaki kantarlarda tek polar ölçümü yapan kurum Konya Şeker’dir. Biz teknolojiyi zahmetine katlananın kullanabileceği bir nimet olmaktan çıkardık ve teknolojinin sağladığı kolaylıkları çiftçimizin ayağına götürdük. Bu bizim kurumumuzu hem sektörde hem de Türkiye’de diğer sektörlerde bütün şirketlerden ayıran en önemli farktır. Biz üretici eksenli bir şirketiz ve bütün yatırımlarımızı bütün hizmetlerimizi üreticinin işini kolay kılmak için yapıyor, bütün mesaimizi ve imkânlarımızı üreticinin daha çok üretmesi, ürettiğinden daha çok kazanması ve üretirken herhangibir zorlukla karşılaşmaması için kullanıyoruz.

Bu kurumda her şey adil, adaletli, hukuka uygun, hiç kimsenin hakkına tecavüz etmeyecek şekilde oluşturulmaktadır. Bunu aldığımız her üründe de görebilirsiniz.

Bu yıl Konya Şeker Fabrikasının 64’üncü, Çumra Şeker Fabrikasının ise 14’üncü alım kampanyasını gerçekleştiriyoruz. Başkanımız Recep Konuk bizim önümüze bir vizyon koydu, çiftçinin ve tarlanın işini büyütme vizyonu… Biz bu vizyonun peşindeyiz. Başkanımız vizyonun yanına bir de bu kurumda çalışan herkes için bir çalışma kaidesi ekledi; üretici eksenli çalışma. Bu kaide çerçevesinde biz pancar alımında mesai mefhumunu yıllar önce kaldırdık. Pancar alım kampanyası başladığı andan itibaren 24 saat üreticilerimizden pancar alıyoruz. Bu kampanya döneminde de üreticilerimizin işlerini kolay kılmak için bütün personelimiz azami gayreti gösterecektir. Pancar alım kampanyamızın başta üreticilerimiz olmak üzere kurumumuza, şehrimize ve ülkemize tekrar hayırlı olmasını diliyor, üreticilerimizin özenle ve hassasiyetle yetiştirdiği ürününün bol ve bereketli olmasını, tek tek bütün üreticilerimizin hanesine, köyüne, ilçesine, ilimize, ovamıza bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Programın sonunda Konya Şeker’in geleneksel hale getirdiği ödül törene geçildi ve fabrikaya ilk pancarı getiren 50 üretici arasında kura çekilişi yapılarak 3 üreticiye Cumhuriyet altını ve Torku ürünlerinden oluşan bir hediye paketi verildi. 

KONYA ŞEKER, 3 MİLYON 450 BİN TON PANCAR İŞLEYECEK

Bu yıl Konya Şeker’e ait Konya Şeker Fabrikası’nın 64’üncü, Çumra Şeker Fabrikası’nın ise 14’üncü pancar alım kampanyası gerçekleştiriliyor.

Konya Şeker, bu yıl üreticilerden toplamda 3 milyon 800 bin ton civarında pancar alımı yapacak.

Konya Şeker, hinterlandında bulunan 233 köyde ve 520 bin 187 dekarlık alanda, 16 bin 996 üreticiye sözleşmeli üretim yaptırdı.

Göreve geldiği gün itibariyle pancarların kantara tesliminde mesai mefhumunu ortadan kaldıran PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un talimatlarıyla 8 bölgede 36 kantar ve 66 boşaltma makinesi ile 7 gün 24 saat pancar alımı yapılıyor.

2017-2018 kampanya döneminde alımı gerçekleştirilecek olan pancarın tamamına yakınının fire-polar analizi, üreticilerin pancar teslimi sırasında gelişmiş ekipmanlarla yapılacak. (Haber Merkezi)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER