Pekmezin en doğalı Torku’dan
KonyaGıda sektörünün öncü kuruluşu Konya Şeker, Torku markasıyla tüketiciye sunduğu ürün portföyünü genişletmeye devam ediyor. Konya Şeker Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi’nde pekmez üretimine de başladı
TORKU, PEKMEZİN DE EN DOĞALINI ÜRETİYOR
Aladağ Bölgesinin meşhur üzümünden elde edilen pekmez, Türkiye’de güvenilir ve doğal gıdanın simgesi haline gelen Torku Markası ile tüketiciyle buluştu.
Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisleri’nde pekmez üretimi yüzde yüz doğal gerçekleştiriliyor. Kuru ve yaş üzümler, 5 zamanlı pastörize tünel sistemi ile ısıtılıyor ve aynı şekilde soğutularak pekmeze dönüşüyor. Pekmeze hiçbir şekilde katkı maddesi eklenmiyor, pastörize süreci de doğal bir şekilde tamamlanıyor.
TORKU, TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN MARKASI
Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi, Bozkır’ın yanı sıra Hadim, Taşkent, Yalıhüyük, Ahırlı, Beyşehir, Karaman, Başyayla, Sarıveliler, Ermenek ve Güneyyurt ile bu bölgedeki kasaba, köy ve mahallelerde üretilen üzüm, elma gibi ürünleri işliyor.
Tesis’te üzüm ve elma suyundan sonra pekmez üretimine de başlanması üzerine kısa bir değerlendirme yapan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Konya Şeker’in Türkiye’ye armağan ettiği Torku, gıda sektörünün en genç ancak en hızlı büyüyen markasıdır. Torku büyümeye, insanımıza sağlıklı ve güvenilir ürünler sunmaya devam ederken, yemek kültürümüzün vazgeçilmezi olan geleneksel tatlarımız ile ürünlerimize de pazarlarda yer açıyor, tüketicinin bu tatlara güvenilir ve kolay erişimi için gayret gösteriyor.
Biz yaptığımız bu ve bunun gibi ürünleri üreterek hem üreticiye hem tüketiciye olumlu yansıyan bir iş yapıyoruz. Geleneksel ürünler üretimiyle hem üreticinin ürününü değerlendiriyor hem geleneksel ürünlerin iç pazar payını genişletiyor hem de ülkemizin binlerce yıllık birikiminin eseri olan tat ve lezzetlerini dünya pazarlarına tanıtıyor, dış pazarları bu ürünlere açmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
ÜRETİCİ, TORKU İLE DÜNYAYA AÇILACAK
Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisi’nin, bölge çiftçisinin üretimiyle daha da büyüyeceğini dile getiren Başkan Recep Konuk, “Bölgemizin, başta elma ve üzüm olmak üzere birçok meyvede çok ciddi bir ihracat kapasitesinin olduğuna inanıyoruz. Biz bu yatırımla ilk adımı attık. O adım,özellikle ihracat pazarlarından Konyalı, Karamanlı kısaca bölge ve ülke çiftçisinin önce pay alması, daha sonra da aldığı payı arttırması için atılan ilk adımdır ve inşallah o payı bölge üreticisi, Torku’nun bayraktarlığında kısa sürede almaya başlayacaktır” dedi.
İlginizi Çekebilir