POPİLASYON ARTIRILACAK
KonyaDoğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç, Doğa Koruma Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan, doğaya 500 keklik, 50 sülün, 50 bec tavuğu bıraktı
Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü tarafından “Tabiata Yaban Hayvanı Yerleştirme Projesi” kapsamında doğaya sülün, keklik ve bec tavuğu bırakıldı.
Konya sınırları içerisinde gerçekleştirilen programa Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç, Konya Orman Bölge Müdürü Cafer Bal, Konya Tarım İl Müdürü Eli Ergin ve çok sayıda davetli katıldı. Doğadaki yaban hayatı popülasyonunu artırmak, kene gibi zararlı böceklere karşı tedbir amaçlı düzenlenen programda 50 sülün, 50 bec tavuğu, 500 adet keklik doğaya bırakılmış oldu.
YABAN HAYATI KORUMAYA ALINIYOR
Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan, sülün ve keklik gibi yararlı hayvanları popülasyonu az olan yaşam alanlarına yerleştirme çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Yaban hayatı koruma programı kapsamında, ekolojik dengenin korunması için doğaya sülün ve keklik bırakıldığına dikkat çeken Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, “Konya yaban hayatı koruma programı kapsamında, ekolojik dengenin korunması için doğaya sülün ve keklik bırakıyoruz” dedi.
ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
Üzmez, şunları söyledi: “Sülün ve keklik gibi hayvanlar hastalığına neden olan keneleri yiyerek yok ediyor. Doğadaki keklik ve sülünlerin sayısı yaptığımız çalışmalarla çoğaldı. Doğaya bıraktığımız keklik ve sülünleri özel olarak yetiştiriyoruz. Müdürlüğümüze bağlı orman muhafaza memurlarımız da sülün ve keklikleri doğaya bıraktığımız bölgede sürekli devriye görevi yapacak ve koruyacaklar. Bu hayvanları doğaya bırakmak kadar onları korumak da çok önemli. Bu konuda en büyük görev köylülerimize düşüyor” dedi. Haber: Fatih ERSOY
İlginizi Çekebilir