PROJEYİ GETİR HİBEYİ AL!
KonyaTKDK İl Koordinatörü Yavuz Uysal, tarım, hayvancılık ve enerji gibi birçok alanda yatırım tutarı 5 bin ila 500 bin Avro arasında olan projelere yüzde 55-65 oranında hibe desteği verileceğini söyledi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) üreticilere verdiği destekler ile kırsalın kalkınmasına destek oluyor. Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, başvuru süreci devam eden IPARD II 11. Proje Başvuru Çağrısına ilişkin ve TKDK’nın Konya’da verdiği destekler hakkında Konya Postasına özel açıklamalarda bulundu
TKDK’DAN ÜRETİME DESTEK
Konya İl Koordinatörü Yavuz Uysal, amaçlarının ulusal ve uluslararası kaynaklardan sağlanan kırsal kalkınma fonlarının üreticilere dağıtılmasını sağlamak olduğunu belirterek, “Hedefimiz her zaman olduğu gibi Konya çiftçisinin ve yatırımcısının IPARD desteklerinden en fazla faydalanan olmasını sağlamak” diye konuştu.
BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILDI
Pandemiye rağmen köylerde ve ilçelerde tanıtım çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Uysal, “İlçe Kaymakamlıkları, Belediye Başkanlıkları, İl Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odaları, İlçe Tarım ve Müdürlükleri ve diğer paydaş kurumların da destekleri ile daha çok insanımıza ulaşmaya çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Tarım ve Hayvancılığın başkenti olan Konya’da, Koordinatörlük olarak IPARD I kapsamında 15 proje başvuru çağrısında, 555 adet proje ile hibe sözleşmesi imzalayarak üreticilerimize 196,40 Milyon TL hibe desteği verdik” dedi.
419.30 MİLYON TL HİBE ÖDEME GERÇEKLEŞTİRİLDİ
2014-2020 yılları arasında uygulanmakta olan IPARD II programı kapsamında toplam 10 proje başvuru çağrısında 626 adet proje ile hibe sözleşmesi imzalayarak üreticilere 222,90 Milyon TL hibe ödemesi gerçekleştirdiklerini söyleyen Uysal, “KONYA, IPARD programının uygulandığı 42 il içinde en fazla hibe ödeyen 1. (birinci) İl’dir. 2011 yılından bugüne kadar toplam bin 181 adet proje, yatırım tutarı 1 milyar 110 milyon TL olan projelere toplam 419.30 Milyon TL hibe ödeme gerçekleştirildi” dedi.
YATIRIM TUTARI 5 BİN İLE 500 BİN AVRO
11. Proje Başvuru Çağrısına 11 Şubat 2022 tarihinde çıkıldığına dikkat çeken Uysal, “11. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme (302) sektöründe ise Bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, Arıcılık ve arı ürünlerinin üretimi, işlenmesi ve pazarlanması, Zanaatkarlık ve yerel ürün işletmeleri, Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, Su ürünleri yetiştiriciliği, Makine parkları, Yenilenebilir enerji yatırımları desteklenecektir. Bu alanda yatırım tutarı 5 bin ila 500 bin Avro arasındaki projelere yüzde 55-65 oranında hibe desteği verilecektir” dedi.
BAŞVURADA SON GÜN 25 MART
Uysal, açıklamasında şunları dile getirdi. “11. çağrı ilanı Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri kapsamında sadece makine ekipman desteği için, yatırım tutarı 141 Milyon TL hibe tutarı 80 Milyon TL olan 213 adet proje teslim alınmış ve projeler incelemeleri devam etmektedir. Uygun ve uygun olmayan harcama kapmasında yapım işi içeren başvuruların proje kabulü 21.02.2022 tarihinde kabul edilmeye başlandı. TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacak başvuruların son teslim tarihi 25.03.2022’dir.Yeni çağrı ile TKDK destekleriyle ülke ekonomisine ve istihdama katkı sağlayan şehrimiz için yeni ve önemli bir fırsat olduğunu söyleyebilirim. Yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcılarımızı Konya’ya yatırım yapmaya davet ediyorum. Konya için daha fazla proje, daha fazla yatırım, daha fazla üretim, daha fazla istihdam için gece gündüz hep birlikte çalışıyoruz. Konya’ya yatırım yakışır.” (Fatih ERSOY)
İlginizi Çekebilir