© Konya Postası 2021

Sağlık turizmine yabancı değiliz

Konya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mehmet Portakal, sağlık turizmine Konya’nın yabancı olmadığını ve taşıdığı avantajlar sayesinde diğer illerle rekabet edebileceğini söyledi

Yeni kurulan ve Konya’da sağlık turizminin gelişmesi için çeşitli adımlar atan Konya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mehmet Portakal, Konya Postası’na açıklamalarda bulundu. Konya’nın sağlık ve turizm alanında önemli çalışmalar yaptığına dikkati çeken Portakal, sağlık turizmi konusunda da Konya’nın potansiyelini fark etmesi gerektiğini belirtti. Dernek olarak çeşitli hedefler ortaya koyduklarını dile getiren Portakal, İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi’nin bu yıl Türkiye’de toplanacağını ve Konya Sağlık Turizm Derneği olarak bu konseyin Konya’da toplanması için talip olacaklarını söyledi.

KONYA SAĞLIK TURİZMİNE YABANCI DEĞİL

Konya şehrinin halktan belediyelere kadar turizme alışkın bir il olduğunu ifade eden Konya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mehmet Portakal, bu nedenle Konya’nın turizmde yapılan çalışmalarda ileri düzeyde olduğunu kaydetti. Hz Mevlana sebebiyle yurt dışındaki insanların Konya’yı tanıdığını dile getiren Portakal, “Biz bu güzel duygularla birlikte erişmiş olduğumuz sağlık alanındaki tıbbi düzeyi de insanlara tanıtırsak, yapmış olduğumuz işlerle birlikte güzel sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Şimdi önümüzdeki yıl İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Konseyi, Türkiye’de toplanacak. Konya Sağlık Turizm Derneği olarak buna talip olduk. Bununla ilgili bir toplantı düzenledik. Burada basınımız, belediyemiz, seyahat acentelerimiz ve resmi kurumlarımızın buna da destekleri büyük olacak. Kamu hastanelerimiz de uluslararası sağlık takip merkezleri kuruyorlar. Yabancı hasta takip birimleri kuruluyor. Artık hastanelerde de yabancı dil bilen elamanlar aranıyor. Bunlar güzel işler. Hastaneler sağlık turizmi alanında kendilerini yeniliyorlar. Konya Sağlık Turizmi Derneği olarak bizlerde her ay toplanarak yeni neler yapabiliriz bu konuları tartışıyoruz” dedi.

Yurt dışındaki seyahat acenteleri ve doktorlarla devamlı görüşme halinde olduklarını dile getiren Portakal, Konya’da hangi hizmetlerin daha iyi verilebileceği, önceliklerin neler olacağı ve neden Konya gibi soruları insanlara anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Konya’da yapılanların doğru bir şekilde anlatabilmesinin ileriki yıllarda büyük fayda sağlayacağını belirten Başkan Portakal, “Tabi bunları yaparken doktorların eğitimi, kullanılan malzemeler ve aletler de çok önemli. Konya’da 3 adet tıp fakültesi ve turizm fakültesi var. Bunlar Konya’da olduğu sürece insanlar buralarda aldıkları eğitimleri sahada uygulayabileceklerdir. Bunların yanında Kamu, özel ve üniversitelerin işbirliği içinde olması bizlerin avantajlarını daha da arttırıyor” ifadelerini kullandı.

“KONYA REKABET EDEBİLİR”

Konya’nın sağlık turizmi açısından diğer illerle rekabet edebilecek durumda olduğunu dile getiren Mehmet Portakal, “Konya gerek sağlık alanındaki özel ve kamu kuruluşlarının yeterli sayıda bulunması gerekse de bu kuruluşların yetkinliği açısından değerlendirildiğinde diğer illerle rekabet edebilecek avantajlara sahiptir. 3 adet tıp fakültesinin mevcudiyetinin yanı sıra üniversite, kamu ve özel hastaneler de ilimizde bulunmaktadır. Bu hastanelerin eriştiği tıbbi düzeye ilave olarak, Hz. Mevlana’nın varlığı ve ruhumuza dokunması da insanlara şifa olmaktadır. İklim özellikleri sebebi ile pek çok hastalığa Konya havası iyi gelmektedir. Bunun yanı sıra sağlık turizminde önemli faktörlerden biri olan ulaşım konusunda da Konya çok avantajlıdır” dedi. Portakal, Konya’nın birçok bölgeye yakın olması, hızlı tren ve uçak seferlerinin sayısının da ulaşım için ideal olduğuna dikkati çekti.

Turizmin branşları arasında bulunan termal ve medikal turizm konularında Konya’nın avantajlarının bulunduğunu anlatan Başkan Mehmet Portakal, şehrin termal ve medikal turizm açısından ideal bir bölge olduğunu vurguladı. Ilgın, İsmil, Seydişehir ve Beyşehir gibi bölgelerde termal turizm için merkezler bulunduğunu hatırlatan Portakal, “Ayrıca Afyon’a yakın oluşu da Konya’yı termal turizm için olumlu bir destinasyon seçeneği yapmaktadır. Şu an için Konya’da medikal turizm, termal turizme göre daha aktif olarak gerçekleşmekte ancak ilerleyen dönemde termal turizm için de gelişmeler bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ŞEHRİMİZİ DOĞRU ŞEKİLDE DÜNYAYA TANITACAĞIZ

Konya Sağlık Turizmi derneği olarak kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerin oluşturulduğunu belirten Portakal, ilk hedeflerinin Mart ayında Konya’da gerçekleşmesinin sağlandığı Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Konseyi’ne en iyi şekilde hazırlanmak olduğunu söyledi. Konsey’in Konya’da toplanmasının sağlanması halinde toplamda 600 kişinin Konya’da ağırlanacağının altını çizen Portakal, “Bu konseyde şehrimizi en iyi şekilde tanıtmak, özellikle sağlık alanındaki potansiyelimizi anlatmayı hedefliyoruz. Orta vadede hedefimiz; Konya’da sağlık kurumlarının yetkinliklerini arttırmak, standardizasyon sağlamak ve kurumları rehabilite etmek. Uzun vadeli hedefimiz ise Konya’yı ve sağlık turizmi potansiyelini Orta Avrupa, Doğu Avrupa, Afrika ve Türki Cumhuriyetler’e doğru şekilde aktarabilmek” diye konuşarak sözlerine son verdi.(Mustafa KARAKAYA)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER