© Konya Postası 2021

SAĞLIMIZ YERİNDE!

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, müdür yardımcıları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 2019 yılını değerlendirdi.  Koç, 3 yılda önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, düzenlediği basın toplantısında 2019 yılını faaliyetlerini değerlendirdi ve 2020 hedeflerini anlattı. Koç, göreve geldiği 3 yıl içerisinde birçok önemli projeleri hayata geçirdiğini belirterek, “Sağlık sistemi 2 yıl önce tek çatı altına toplandı. Bu toplanma da en hızlı adapte olan illerin başında geliyoruz” diye konuştu. 3 yılda önemli kazanımlar sağladıklarını ifade eden Koç, “Yeni hastaneler yapılmasından ve taşınmasına kadar önemli işlere imza attık. Bu süre içerisinde bin 646 nitelikli yatak sayısına ulaştık. Ağız ve Diş Sağlığı anlamında yatırımlarımız oldu” dedi.

BAKANLIKTAN DESTEK ALIYORUZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Konya için önemli bir değer olduğuna dikkat çeken Koç, “Bakanımız Konya’ya yakın ilgi gösteriyor. Valimiz, Milletvekillerimiz ile birlikte hareket ediyoruz. Belediyelerden ciddi anlamda destekler aldık. Devlet millet işbirliği ile önemli yatırımlar kazandırdık. Sağlık ekip ve takım işidir. Sevgiye dayalı çalışmalarımızın meyvelerini alıyoruz” dedi.

TEK ÇATI ALTINDA ÇALIŞIYORUZ

2 yıl önce sağlık sisteminin tek çatı altında toplandığının altını çizen Koç, “Biz Konya olarak tek çatı altında entegrasyonunu sağlayan illerin başında geliyoruz. İl dışına sevkleri azalttık. Konya’nın sağlık üssü olması adına el birliği yaptık. Tekli çatı altında acil sağlık hizmetleri 2. Ve 3. Basamak sağlık hizmetlerinde birinci sıradayız. 112 başta olmak üzere tüm hastanelerimiz de fiziki alt yapılarımızı hazırladık.  Teknolojik malzemeleri modernize ettik. Tekli yapının avantajları ile birinci basamak sağlık hizmetlerini en üst seviyeye çıkarma gayreti içindeyiz. Evde sağlık hizmetlerinde çıtayı yükselttik. 30 olan ekip sayımızı 47’ye çıkardık. Evde sağlık da 11 bin 500 hastaya 56 bin kez ulaştık” dedi.

İLÇELERDEN SEVKİ BİTİRDİK

Artık ilçelerden Konya’ya sevklerin de önüne geçiyoruz diyen Koç, “Tüm ilçe hastanelerimize laboratuar ve röntgen cihazları alıyoruz. Daha önce laboratuar hizmetleri için hastalarımız Konya’ya sevk ediliyordu. Artık bu sevk işlerlerimiz ilçelerimiz de devlet hastanelerimiz de yapılıyor. Bu durum vakit avantajı ve kaliteyi de beraberinde getiriyor” diye konuştu.

HASTA YÜKÜ KAMU DA

Konya’da acil hasta vakalarında yüzde 80 yükün kamu hastanelerinde olduğunu ifade eden Koç, “Kamu hastanelerinde yüzde 70 muayene, yüzde 35 ameliyat hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Kamu hastaneleri acil de çok tercih edildiğinde ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. 2019 yılı içerisinde Konya’ya bin 397 personel ataması gerçekleştirilmiştir. Konya sağlık ve profesyonellik acısından eksik değil. Konya Türkiye ortalamasının en rahat dönemini yaşıyor. Bakanlık nezdin de tıbbı cihaz ve ilaç teminin sıkıntı yaşamıyor” şeklinde konuştu.

SORUNLARI TESPİT ETTİK

2019 yılının ilk yarısında il müdürlüğü ve ekibi olarak 31 ilçe de sağlık merkezlerini ziyaret ettiklerini dile getiren Koç, “Tüm hastanelerimizin fiziki alt yapısı başta olmak üzere tüm konularını yerinde görerek varsa sorunlarını tespit ettik. Çözümü noktasında hemen yapılması gerekenleri hemen, zaman alacak olanları ile sırayla yapmaya başladık. Bunun yanında doktorlarımız, hemşirelerimiz, sağlık çalışanlarımız, çay ve temizlik işlerine bakan tüm personelimiz ile tek tek görüştük. Onlardan bir şeyler aldık. Biz onlara bir şeyler verdik. 16 bin personelimizin 12 bini ile görüşme gerçekleştirdik” dedi.

MÜLTECİ HASTANESİ AÇILDI

Konya’da 100 binin üzerinde göçmenin bulunduğunu ifade eden Koç, “Suriyeliler başta olmak üzere Konya’da bulunan mültecilerin sağlık hizmetlerini alabilecekleri bir Göçmen Sağlığı Merkezlerini hayata geçirdik. Burada Suriyeli uzman doktorlarla çalışıyoruz. Bu hastanenin finansı tamamen AB kaynaklıdır. Bu hastane aynı zamanda kamu hastanelerindeki yoğunluğunu da azalttık. Şimdilerde mülteciler için Kadın Doğum Evi’nin açılışını yapmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞEHİR HASTANESİ YÜZDE 87 TAMAM

Konya Şehir Hastanesi’nin bin 250 yataklı olarak planlandığını ifade eden Koç, “Şehir Hastanesi’nin inşaat çalışmalarında ciddi çalışmalar yapılıyor. Yerinde inceliyor ve en kapsamlı şekilde kullanılması için çalışmalara bizzat katılıyoruz. Şehir Hastanesi’nin açılması ile birlikte Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’nin kapatılacağı söylemleri doğru değildir. Hastanemiz kapanmayacak. Bazı dalları şehir hastanesine taşınacak. Örneğin Kardiyoloji bölümü taşınacak. Meram Eğitim Araştırma Hastanesi, Meram Devlet Hastanesi olarak hizmet verecek. Acil ve yataklı tedavilerde kullanılacak” dedi. (Mustafa GENÇ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER