Selçuk’ta tıbbi cihaz üretimi ele alındı
KonyaTüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen ‘Tıbbi Cihaz Üretimi ve Kamu Destekleri Toplantısı’ Selçuk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde açılışı yapılan toplantıya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tüm Tıbbi Cihaz Üreticileri Derneği(TTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Daşcı, TÜMDEF Başkan Yardımcısı Celal Sadrettin Dai, KOSGEB Konya Müdürü İsmail Özdemir, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman, TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Araştırma Destekleme Grubu Yürütme Komitesi Sekreteri Prof. Dr. Sevim Aydın, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının ve sektörün temsilcileri katıldı.
TTÜDER Başkanı Mustafa Daşcı, “Konya, Türklüğün ilk başkenti ve bütün dünyaya medeniyetin buradan dağıldığı bir başkent. Bunun için de Sayın Rektörümüzün bize öyle bir proje sundu ki dünyada ilk olacak. Sadece Konya’nın değil Türkiye’nin tıbbi cihaz üretimiyle bütün dünyanın cazibe merkezi haline geleceğiz. Selçuk Üniversitesi’nin kampüsünün içerisinde İlaç ve Tıbbi Cihaz Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi ile İlaç ve Tıbbi Cihaz İhtisas OSB kurulumu gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de tıbbi cihaza harcanan rakam bizim için önemli. Ama hedefimiz sadece ülkemizdeki harcamalardan değil bütün dünyadaki sağlık harcamalarından pay alabilmek. Bu toplantımızla da alanında önemli isimler bir araya gelerek tıbbi cihaz üretimi konusunu ele alacağız” dedi.
Tıbbi cihaz konusunda önemli açıklamalarda bulunan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Sektör temsilcilerinin de aramızda olması böylesi toplantıları daha değerli kılıyor. Bu toplantıdan maksimum faydayı elde edebilmenin gayreti içerisinde olacağız. Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan yaklaşık 16 bin öğrencisi var. Akademik personelimizin de üçte birini oluşturuyorlar. Sektörle de çeşitli alanlarda iç içe çalışmalar yürütüyorlar. Selçuk Üniversitesi, üniversite-sanayi işbirliğini gerçekleştirme yolunda kararlı adımlar atan bir üniversitedir. Bu çerçevede de kendine belli sektörler seçmiştir. ‘Her işi yaparım’ tarzı bir yaklaşımda değiliz. Hangi alanlarda yetkinsek hangi alanlarda birikimimiz varsa bunu ilgili alanlara ve sektörlere aktarma azmi ve kararlılığı içerisindeyiz. Tarım ve ziraat İç Anadolu Bölgesi ve Konya için gerçekten de olmazsa olmazlardandır. Bu alanda çok güçlü bir Ziraat Fakültemiz ve Veteriner Fakültemiz var. Tohum ıslahı ve hayvan ıslahı ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Gerçekten de Konya sanayisi çok gelişmiş bir sanayidir. Bu şehirde 132 fabrikada 2 bin 200’ün üzerinde yedek parça üretimi yapılıyor ve dünyanın belli başlı tüm markalarına yedek parça gidiyor. Ama bu şehirde otomobil üretilmiyor. İtalyan otomobil tasarımcılarıyla birlikte Konya sanayisini iki gün boyunca gezdik. Bütün verileri önlerine koyduk. İnanamadılar. İtalya’daki Torino ile rekabet edebilecek seviyedeki bir şehrin neden otomobil üretemediğine inanamıyorlar. Bunu tıbbi cihaz için de söyleyebiliriz” dedi.
Keykubat Köşkü’nde gerçekleştirilen toplantının ikinci bölümünde ise, ‘Küme Derneği Oluşumu’ gerçekleştirildi ve ‘Tıbbi Cihaz Üretim Yatırım Destekleri’ konulu oturum yapıldı. (Haber Merkezi)
İlginizi Çekebilir