© Konya Postası 2021

Seralarda organik sebze üretilecek

Organik tarımı yaygınlaştırmak amacıyla Meram’ın 4 mahallesinde yaptırılan 9 serada organik sebze tarımı gerçekleştirilecek

Organik tarımı yaygınlaştırmak, tüketicilere organik ürün arzını artırmak amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı sağladığı finansmanla yürüttüğü Organik Tarımda Yaz Seracılığı Projesi’nde seraların yapımı başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kadir Alıcı, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Proje Sorumlusu Süleyman Armağan, Meram Ziraat Odası Başkanı ve Konya Organik Tarım Derneği Başkanı Ali Ataiyibiner ve 20607 Sayılı Tarım Kredi Kooperatif Müdürü Ramazan Yiğit seraların yapım aşamasını yerinde kontrol etmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla sahayı ziyaret etti.

FİNANSMANINI KOP KARŞILIYOR

Teknik incelemede, uygulanan proje hakkında açıklama yapan İl Müdürü Seyfettin Baydar; "Bu proje kapsamında Meram ilçemizin Gökyurt, Evliyatekke, Güneydere ve Kayadibi mahallelerinde toplam 9 sera yapımı gerçekleştirilecektir. Seralarımızın 2’si 260 m2, 7’si 504 m2 olacaktır. Seralarımızın yapımı mahallelerimizde yapılmaya başlamıştır. Bu seralar ile ilgili proje İl Müdürlüğümüzce hazırlanmış olup finansmanı KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından karşılanacaktır. Seraların yapım iş ve işlemleri 20607 Sayılı Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla olacaktır. Bu seralarda üreticilerimiz organik sebze üretimi yapacaklardır. Bu proje bölgenin kalkınmasına destek olacaktır. Bu mahallelerimiz de ağırlıklı olarak organik sebze üretimi yapılmaktadır. Bölgemizde havaların geç ısınması ve erken soğuması nedeniyle sebzelerin hasat süresi oldukça kısa olmaktadır. Bu durum üretici gelirini başka bölgelere göre oldukça aşağıya çekmektedir. Bu proje sayesinde hasat süresi uzayacak ve üreticilerin geliri artacaktır. Aynı zamanda organik pazarlara sebze arzının süresi uzayacak ve tüketici sağlığı da korunmuş olacaktır. Amacımız bu projeyi bu ilçemizde ve diğer ilçelerimizde artırarak devam ettirmektir" dedi.

SEBZEDE KATMA DEĞER ARTACAK

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı proje sorumlusu Süleyman Armağan ise başkanlık olarak KOP bölgesinde organik tarımı desteklediklerini, bu tür proje destekleri ile organik tarım alanlarını artırmayı ve bölgesel kırsal kalkınmayı hedeflediklerini ifade etti. Meram Ziraat Odası Başkanı ve Konya Organik Tarım Derneği Başkanı Ali Ataiyibiner de Meram Ziraat odası alarak organik tarımı ilçelerinde maddi manevi uzun yıllardır desteklediklerini, bundan sonraki süreçte de desteklemeye devam edeceklerini, bu projenin ilçe kapsamındaki diğer üreticilere de örnek olacağını, sebze üretimindeki katma değeri artıracağını, üreticinin kalkınmasına katkı sağlayacağını, bu tür projeleri artırarak devam ettirmek istediklerini ifade etti. (Murat GÜZEL)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER