Suriye’de çocuklar çalınıyor
KonyaKonya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Konya Postası’na önemli açıklamalar yaptı. Uysal, Suriye’de iç savaştan dolayı 600 bine yakın çocuğun yetim kaldığını söyleyerek, İngiliz-Yahudi şebekesinin Suriye’de çocukları çaldıklarını ve kullanılmak üzere yetiştirildiklerini iddia etti
Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, İHH dünya genelinde yetimlerle ilgili çalışmaları hakkında Konya Postası’na açıklamalar yaptı. Dünya genelinde 90 bin yetime kucak açtıklarını ifade eden Başkan Uysal, yetim çocukların eğitiminden psikolojik ihtiyaçlarına kadar her bakımlarını üstlendiklerini belirtti. Yetim çocuklara aylık 100 TL harçlık verdikleri bilgisini veren Uysal, Suriye iç savaşına dikkati çekerek yetim çocuklarla ilgili önemli açıklamalar yaptı.
‘SURİYE’DE ÇOCUKLAR ÇALINIYOR’
Suriye’de 600 bine yakın yetimin oluştuğunu aktaran Uysal, bu yetimlerin bir kısmının kaybolduğunu bildiklerini söyledi. Uysal, “Suriye’de aile ile görüşüyoruz. Anne bize şunu söylüyor. Bizim evimiz bombalandı, ben ve 3 çocuğum bombardımandan sağ kurtulduk. Bir çocuğumuz öldü ama 3 çocuğumuzla biz kaçarken çocuğumun bir tanesi kayboldu. Bilmiyorum nereye gittiğini. Ama bombardımandan sağ kurtulduk diyor. Şimdi bu söylenilen şu anlama gelir. İngiliz-Yahudi şebekesinin çalmasıdır bunlar. Bu çocuklarımız beyin-zihin bakımından seçilerek çalınıyor. Batıya götürülüyor ve kullanılmak üzere yetiştiriliyor. Bazılarının düştükleri durumu konuşmak kalbe keder durumlar oluyor. Bunun önüne geçmek içinde bütün dünyada hukuki mücadele, ahlaki mücadele ve bölgedeki insanları bu konuda uyandırarak organizasyon yapmalarını yetimlerin tespit edilip elde tutulmasını sağlamaya çalışıyoruz. Halkımıza bunu anlatmaya çalışıyoruz, bu çok önemli bir şey” dedi.
Bir yetime bakmanın önemine değinen Uysal, “Kişilerin namazını, ibadetini konuşmuyorum. Bunun dışındakileri konuşuyorum. Bir kişinin sabaha kadar nafile namaz kılmasındansa bir yetime bakması onun için ahrette daha kurtarıcı olacaktır. Nesli çalıyorlar, insanı mahvediyorlar. Bundan büyük ne olur? Herkesin farz ibadeti kendi ibadeti, ben bunu ibadetle karşılaştırmıyorum. Bu mukayeseyi hadisenin önemini anlatmak için söylüyorum. Bu bizim geleceğimiz hem dünya bakımından hem ahiret bakımından” ifadelerini kullandı.
90 BİN YETİME KUCAK AÇIYORLAR
İHH'nın yetimler ile ilgili faaliyetleri konusunda bilgi veren Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, Türkiye ve yurtdışında yetimlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Türkiye ve dünyanın değişik yerlerinde 90 bin yetime kucak açtıklarını ifade eden Başkan Uysal, aylık 100 TL'de yetimlere harçlık verildiğini belirtti. Yapılan çalışmalarla yetimin anne üzerindeki yükünü aldıklarını aktaran Uysal, "İHH olarak yetimlerimize sadece nakdi yardım değil aynı zamanda kıyafet yardımı da yapıyoruz. Yapılan nakdi yardımlar yetimlerimiz için babası kadar önemli haldedir. Dünyanın birçok yerinde kazanılan para günlük 1 dolar. 30 günde, 30 dolar yapıyor ve aylık yaklaşık 100 TL'ye denk geliyor. Babasının 1 ayda getireceği parayı bu yardımlarla sağlamış oluyoruz. Dolayısıyla Bosna Hersek'te ve Makedonya gibi ülkelerde yetimin yükünü annesinin üzerinden alınmış oluyor. Zaten Pakistan, Afganistan, Bangladeş ve Afrika'nın birçok yerinde bu çocuklarımız ailenin reisi gibi oluyor” ifadelerini kullandı.
DÜNYA GENELİ 35 YETİMHANE
Yetimlere sadece maaş verilmediğini ve giyinmelerinden psikolojik durumlarına kadar yetim çocuklarla ilgilendiklerini ifade eden Uysal, “Dünyanın değişik yerlerinde yetimhaneler yapıyoruz. Şuana kadar bu yetimhane sayımız 35'e yaklaştı. Çocuğun babası ölmüş, annesi evlenmiş ve zaten buralar fakir bölgeler. Annenin yeniden evlendiğini düşünürsek baba ben bu çocuğa bakamam, kendi çocuğuma bakmak istiyorum diyor. Dolayısıyla bu çocuk ortada kalıyor. Bunu bildiğimiz için bizler yardımcı oluyoruz ve yetimhanelerimizde bu çocuklarımıza yardımcı oluyoruz. Annelerinin gelip görmesi problemi de yok. Bazı zamanlarda bizler taşıtlar aracılığıyla bu çocuklarımızı annelerine götürüyoruz. Böyle bir ağımız mevcut” diye konuştu. Yetim çocukların barınma, giyinme, psikolojik destekleri ve eğitimleri gibi birçok sorunlarına da yardımcı olduklarını kaydeden Uysal, “Yetiştirdiğimiz yetim çocuklarımız normal bir ailenin çocuğundan daha başarılıdır” dedi.
YETİMLER HER ALANDA EĞİTİM ALIYOR
Yetim çocuklarımıza yılın 3 ayında Yetim Dayanışma Günleri belirlediklerini söyleyen Uysal, bu yıl Şubat, Mart ve Nisan aylarını belirlediklerini dile getirdi. Bu aylarda özel ziyaret ve programların gerçekleştirildiğini kaydeden Uysal, “Biz yetimlerimize bütüncül bir bakış açısıyla bakıyoruz. Ruh ile beden sağlığı yerinde ve iyi yetişmiş çocuklar yetiştiriyoruz ve bu bizim olaya bakışımız budur. Yetimhanelerimizin bir kısmında derslerin dışında sportif faaliyetler, hayvancılık ve tarım gibi faaliyetler de yapılıyor. Pakistan’da bir yetimhanemiz var, 160 dönüm üzerinde. Orada biz yetim çocuklarımıza balıkçılıktan tutunda hayvancılık ve süt üretimine kadar bütün eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimlerin verildiği bina külliye şeklinde ve aynı alan üzerinde 8-10 tane binayı bir arada bulunduruyor. Bu binamız hem Pakistanlı hem de Afganistanlı yetim çocuklarımıza hizmet veriyor” şeklinde konuştu.
İSLAM DÜNYASI YETİMLERİ ÖNEMLİ
Mısır’da ve Filistin’de yetim çocukların bulunduğunu aktaran Uysal, Cengiz Aytmatov’un mankurtlaştırma eğitimini hatırlatarak şunları söyledi: “İsrail saldırıyor sürekli yetim çıkıyor. Bizim olmamızın da olmamamızın da dayanak noktası yetimlerimizdir. Biz İslam dünyası olarak dünyadaki yetimlerimize, özellikle İslam dünyasında ki yetimlere ne kadar sahip çıkarsak o kadar dünya ahiret saadete ereceğiz. Alınan benim yetimim bana karşı yetiştirilmişse, benim çocuğum bana karşı kullanılacak, mankurtlaştırılarak kullanılacak. Aytmatov’un Mankurt’unu hatırlayalım.”(Mustafa KARAKAYA)
İlginizi Çekebilir