TARİHİ DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
KonyaKonya Büyükşehir Belediyesi, Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması çalışmaları kapsamında TOKİ ile birlikte gerçekleştireceği Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için, 31 Aralık 2018 tarihi ve öncesinde Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nde aktif bulunan esnafların başvurularını almaya başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ ile yaptığı Sanayi Bölgeleri Kentsel Dönüşüm Projesi protokolü kapsamında yeni motorlu sanayi alanı için esnafların başvuruları alınmaya başladı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımları ile imzaladıkları Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin taşınması, Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi oluşturulması çalışmaları kapsamında önemli bir aşamaya geldiklerini söyledi.
Seçim döneminde kamuoyuna açıkladıkları “Benim Şehrim” projeleri arasında önemli bir yer tutan Sanayi Bölgeleri Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabı olan Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin TOKİ ile yapılan protokol kapsamında Fevzi Çakmak Mahallesinde inşa edilecek Yeni Motorlu Sanayi Bölgesine taşınması projesinde sona gelindiğini kaydeden Başkan Altay, “Yeni Motorlu Sanayi Bölgesi için esnaflarımızın talepleri Belediyemiz tarafından Eski Sanayi karşısında bulunan Kentsel Dönüşüm Saha Ofisinde bugünden itibaren kabul edilmeye başlandı. 31 Aralık 2018 tarihi ve öncesi Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nde aktif bulunan esnafımız bir ay süreyle başvurularını yapabilecek. Esnaflarımız ve şehrimiz için hayırlı olsun” dedi.
DÜKKANLAR 100, 200, 300, 400 ve 600 METREKARE OLACAK
TOKİ tarafından inşa edilecek yeni sanayi alanındaki dükkan büyüklükleri 100, 200, 300, 400 ve 600 metrekare olarak projelendirildi. Dükkanlar TOKİ tarafından bu metrekareler üzerinden satılacak.
ÖDEME SEÇENEKLERİ
Ödeme seçenekleri ise; 1- Yüzde 25 peşin, kalan bedel 24 ay vade ile, 2- Yüzde 10 peşin, kalan bedel 60 ay vade ile (taksitler anahtar tesliminden sonra başlayacak), 3- Yüzde 10 peşin, 18. ayda yüzde 10 ara ödeme, kalan bedel 120 ay vade ile (taksitler anahtar tesliminden sonra başlayacak) yapılacak. Yeni Motorlu Sanayi içinde küçük sanayi alanı, ticaret alanı, otel alanı, resmi kurum alanı, belediye hizmet alanı, eğitim alanı, sosyal tesisler, spor tesisleri, akaryakıt tesisi, sağlık alanı, teknik tesisler ve camiler yer alacak.
İlginizi Çekebilir