Tübitak’tan Selçuk’un Projelerine Onay
KonyaSelçuk Üniversitesi (SÜ)’nin ‘Nanoteknoloji Araştırmaları’ ile ‘Aygıt Fiziği ve Yarı İletken Teknolojileri’ başlıklı projeleri, TÜBİTAK’ın 1000-Üniversitelerin Araştırma ve Geliştirme Potansiyelinin Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında, TÜBİTAK tarafından kabul edildi.
Selçuk Üniversitesi, hem nanoteknoloji araştırmaları hem de aygıt fiziği ve yarı iletken teknolojileri alanlarında yetkin bir üniversite olacak.
Projelere, TÜBİTAK tarafından Üniversitelerin Aras¸tırma ve Gelis¸tirme Potansiyelinin Arttırılmasına Yönelik Destek Programı’nda yer alan ‘Üniversitelerde Ar-Ge Strateji Belgesi Hazırlatılması ve Uygulatılması’ bas¸lıklı çagˆrı kapsamında başvuru yaptıklarını ifade eden SÜ İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mustafa Ersöz, “Bu programın amacı ülkemizde üniversitelerin belirli öncelikli alanlarda yetkinleştirilmesi ve üniversitelerin akademik düzeyleri, bilimsel çalışmaları ve altyapı olanaklarını dikkate alarak, Türkiye’de ilk beşe girilebileceği öngörülen en fazla beş alan belirlenmesi ve bu alanlarda Ar-Ge faaliyetlerini kapsayacak olan ‘Ar-Ge Strateji Belgesi’ hazırlanması ve uygulamaya geçmesini sağlamaktır. Bu program kapsamında, Selçuk Üniversitesi ‘Nanoteknoloji Araştırmaları’ ve ‘Aygıt Fiziği ve Yarı İletken Teknolojileri’ Ar-Ge Strateji Belgesi ile Selçuk Üniversitesi’nin TÜBİTAK’ın ‘1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı’ ve ‘1004 - Mükemmeliyet Merkezi Destek Programı’na büyük ölçekli proje başvurusu yapma imkanı sağladı. Bu sayede üniversitemizin hem Nanoteknoloji Araştırmaları hem de Aygıt Fiziği ve Yarı İletken Teknolojileri alanlarında yetkin bir üniversite olacağına inanıyorum” dedi.
İlginizi Çekebilir