Türkiye’nin en büyüğü
KonyaSelçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi 11 bin metrekare kapalı alana sahip Türkiye’nin en büyük ve modern pet hayvanı hastanesi ünvanını taşıyor.
Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi klinik hizmetleri; Dahiliye, Cerrahi, Doğum ve Jinekoloji ile Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalları tarafından verilmektedir. Hayvan Hastanesi bünyesinde kesintisiz 7/24 saat sağlık hizmeti veren Acil Servis birimi bulunmaktadır.
Hastanemiz bünyesinde gelen hastaların ilk muayenelerinin yapıldığı 1 adet ön triaj odası, toplam 8 adet muayene odası (4 kedi ve 4 köpek), kedi ve köpek aşı odaları, kimliklendirme birimi ve Egzotik hayvan muayene odası bulunmaktadır. Kedi ve köpekler için birbirinden bağımsız yoğun bakım, tedavi ve hospitalizasyon üniteleri mevcuttur. Ayrıca diğer hizmet binamızda at ve çiftlik hayvanlarının (sığır, koyun, keçi) muayene, tanı ve tedavileri gerçekleştirilmektedir. Hastanemiz bünyesinde merkezi bir laboratuvar ve eczane bulunmaktadır. Gelen hastaların özel muayene ile tetkiklerinin gerçekleştirilmesi amacıyla planlanmış Ortopedi, Oftalmoloji (Göz), Nöroloji (Sinir), Kardiyoloji (Kalp), Dermatoloji (Deri), Üroloji (Böbrek), Gastroenteroloji (Sindirim Sistemi), Kemoterapi ve Sitoloji birimleri bulunmaktadır. Görüntüleme ünitesi birimlerinde Ultrasonografi, Endoskopi, Röntgen, Tomografi ve MR sistemleri bulunmaktadır. Hastane bünyesinde 4 adet aseptik 1adet bağımsız septik ameliyathane bulunmaktadır.
Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol gereği hastane bünyesinde, sahipsiz sokak hayvanları hastalıklarının tanı ve tedavileri ile hospitalizasyonu için birbirinden bağımsız kedi ve köpeklere özgü ayrı birimler mevcuttur. Yine hastane bünyesinde enfeksiyöz hastalıkların tedavisi için izole enfeksiyöz hastalıkları birimi bulunmaktadır. Hastane bünyesinde; 300 kişilik teknolojik donanımlı bir adet konferans salonu, 4 adet teknolojik donanımlı seminer veya toplantı salonu bulunmaktadır. Hastane bünyesinde; yoğun bakım ve rehabilitasyon üniteleri, in vitro fertilizasyon (IVF) ünitesi, karantina merkezi, at ve çiftlik hayvanları hospitalizasyon ünitesi vardır. Bu merkezler ve üniteler teşhis ve tedavi amaçlı kullanıldığı gibi; öğrenci eğitimi ve uygulaması, araştırma amacıyla da kullanılmaktadır. Hayvan Hastanesi 2021 yılında 23.681 hasta, 2022 yılında 20.970 hasta, 2023 yılında 19.604 hastaya hizmet vermiştir. Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi hem Üniversitemizin hem de Fakültemizin dışarıya açılan yüzüdür. Bu özelliği ile bölge hayvancılığına, bölge halkına ve bilime katkılar sunan ileri düzey bir sağlık kuruluşudur.
İlginizi Çekebilir