© Konya Postası 2021

YEMEKLERİYLE DAMAKLAR ŞENLENİYOR

Ahmet Restoran, yemek sektöründe büyümesini sürdürüyor. Kaliteli hızlı servisi ve farklı damak tatları ile Konya’nın lezzet zinciri konumundaki Ahmet Restoran, 2’nci şubesini açmak için gün sayıyor

Konya’nın lezzette önde gelen işletmelerinden ‘Ahmet Restoran’ şehrin merkezinde ilgi odağı oluyor. Ahmet Restoran Sahibi Ahmet Gürel Konya Postası’na özel açıklamalarda bulundu. Konya’nın yemek kültüründe farklılıklar yaratmak mottosuyla yola çıkan Ahmet Gürel, 4 senedir insanlara değişik tatlar sunuyor.

2004’ten beri restoran sektöründe olduklarını ifade eden Gürel, daha önceleri Hazım Uluşahin İş Merkezi’nde restoran işlettiklerini söyledi. Şehrin merkezinde bir restoran açma hayali kurduğunu ve bu hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyleyen Gürel, “Babadan oğula geçen bir mesleği devam ettiriyorum. Konya’da da sulu yemek yapan yerler çok kısıtlı. Yapan mekânlarda da sürekli aynı yemek sunuluyor. Bizler de sürekli döner, pilav ya da kebap yemek istemeyen insanları restoranımızda buluşturmaya karar verdik. Sulu yemek ihtiyacı üzerine 2019 yılında bu dükkânı açtık. Restoranımız Yapıcı, Kemerli ve Hazım Uluşahin iş merkezlerinin ve MEDAŞ, Maliye gibi kurumların ortak noktası. Her gün yemek vaktinde ne yesek, nerede yesek sorunu kafamızı karıştırıyordu. Biz de bu restoranla bu kafa karışıklığını ortadan kaldırdık. Yaptığımız yemeklerle bu kurumlarda çalışan vatandaşların sulu yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“UYGUN FİYATA KALİTELİ HİZMET”

Günlük 650 kişilik ve 8 çeşit yemek çıkardıklarını ifade eden Gürel,  yemeklerin satışını da tabldot usulü yaptıklarını söyledi. Günü gününe yemek hazırladıklarını dile getiren Gürel, “Konya’daki bazı restoranlar bir gün öncesinden kalan yemeği ertesi güne değerlendiriyorlar. Bizde böyle bir durum yok. Günü gününe yemek yapıyoruz. Restoranın 250 kişilik kapasitesi bulunuyor. Öğle yemeklerinde müşterilerin yoğun bir isteğiyle karşılaşıyoruz, kapıda kuyruklar oluyor. 11 buçukta yemekleri servis ediyoruz, saat iki olunca yemeklerimiz tükeniyor. Restoranımızda kahvaltı hizmeti vermiyoruz. Çorbamız var, vatandaşlarımıza isterlerse paket servis usulü de servis yapıyoruz. En uygun fiyata en kaliteli hizmeti vermek için çabalıyoruz. Hava durumundan dolayı bahçemiz aktif değil ama güneşli günlerde bahçemizi de kullanıyoruz.” dedi.

“ESKİŞEHİR’İ KONYA’YA GETİRDİK”

Maliyet artışlarının restoran sektörünü de olumsuz etkilediğini aktaran Gürel, şunları söyledi: “Önceden restoranda 3 tabak yemeği 8 TL’ye satıyorduk. Şu anda 3 tabak yemeği 45 TL’ye veriyoruz. Biz de daha uygun fiyatlara yemek satmak isteriz ama piyasaya baktığımızda bir ekmek arası döner 45 TL olmuş. Ürünleri toplu halde aldığımız için uygun fiyata alıyoruz ama maliyetlerin yükselmesi bizler için de kötü bir durum. İlk zamanlarda bir kilogram tavuğu 16 TL’ye satarken şu anda 180 TL’ye satıyoruz. Pirincin kilosu 7 TL iken şu anda 30 TL. Maliyetler arttıkça bizler de fiyatlara mecburen yansıtmak zorunda kalıyoruz.  Eskişehir’de öğrenciyken çeşit çeşit yemekleri uygun fiyata vatandaşlarla buluşturan bir restoran görmüştüm. Maliyetlerle nasıl başa çıktıklarını sorduğumda ‘sürümden kazanıyoruz’ yanıtını almıştım. Ne kadar çok ürün satılırsa kâr oranı da o anlamda artıyor. Biz de bu yüzden Eskişehir mantığını Konya’yla buluşturduk. Bizler de sürümden kazanıyoruz. Vatandaşlara uygun fiyata lezzetli yemekleri sunuyoruz.”

“İŞİMİZ LEZZET”

Yeni şube açma hazırlığında olduklarını ifade eden Gürel, Konya’nın güzide yerlerini değerlendirmek istediklerini söyleyerek, “Bu restoran bizim ilk şubemiz. Daha önce şubemizin ikincisini açacaktık fakat bazı problemlerden dolayı açılışını erteledik. Şu anda da ülke olarak ekonomik bir sıkıntıdan geçiyoruz. İnşallah yaz döneminde ikinci şubeyi otogar tarafına açmayı düşünüyoruz. Böylelikle Konya’nın güzide yerlerini değerlendireceğiz. Yeni açacağımız restoranın konsepti ızgara üzerine olacak” açıklamasında bulundu. Sosyal medyalarını aktif bir şekilde kullandıklarını vurgulayan Gürel, “Yemeklerimizi ve yemeklerin yapım aşamasını sosyal medyalarımızda paylaşıyoruz. İnsanlar ne yediğini bilmeli. Müşteriler facebook, instagram ve tiktoktan sponsorlu reklamlarımızı görüp bizleri ziyaret ediyorlar. Vatandaşlar sosyal medyalarımızda günlük yemek menülerini de takip ediyor. Biz işin şovunda değil lezzetindeyiz” diyerek sözlerini tamamladı. Kübra KARABURÇ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER