Yüz derecede ekmek kavgası
KonyaHava sıcaklarının artması ile birlikte ateş başında çalışan ustaların işleri de oldukça zora girdi. 15 yıldır döner ustalığı yapan Rıdvan Acar, artan sıcaklarla birlikte çalışmanın daha zorlaştığını söyledi
Hava sıcaklıklarının 35 dereceyi gördüğü Konya’da, ateş başında çalışan ustaların sıcakla imtihanı sürüyor. Konya’da 15 yıldır döner ustalığı yapan Rıdvan Acar, dönerin pişirildiği ateşin 70 dereceyi bulduğunu bunun normal sıcak ile birlikte 100 dereceyi gördüğünü söyledi.
Ekmek parası kazanmanın zorluklarına dikkat çeken Acar, “Yazın sıcak, daha da sıcak oluyor. Kış aylarında ise bir sıcak bir soğuk rahatsız ediyor. Fakat, yapabileceğimiz bir şey yok. Bizim işimiz bu çalışmak zorundayız” diye konuştu. (Büşra Nur GEÇER)
İlginizi Çekebilir