15 Ülkeden Bilim İnsanı Konya’da Buluştu
Selçuk Üniversitesi (SÜ) ev sahipliğinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri North Dakota State Üniversitesi, Endonezya Sabelas Maret Üniversitesi, TÜBİTAK ve Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi destekleriyle düzenlenen ‘2. Uluslararası Sürdürülebilir Tarım ve Çevre Konferansı’ başladı.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleÅŸtirilen konferansın açılışına, Konya Vali Yardımcısı Ä°brahim Hayrullah Sun, Selçuk Üniversitesi Rektörü Rrof. Dr. Hakkı Gökbel, Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal AraÅŸtırmalar ve Politikalar Genel MüdürlüÄŸü (TAGEM) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ali Osman Sarı, KOP Bölge Kalkınma Ä°daresi BaÅŸkanı Ä°hsan Bostancı, Konya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ä°l Müdürü Yardımcısı Mehmet Tugay, Bahri DaÄŸdaÅŸ Uluslararası Tarımsal AraÅŸtırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih Özdemir, Konya Ziraat Mühendisleri Odası BaÅŸkanı Celil Çalış, Konferans Düzenleme Kurulu BaÅŸkanı ve Selçuk Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Direk ile yerli ve yabancı öÄŸretim üyeleri katıldı.Açılışta söz alan Konya Vali Yardımcısı Ä°brahim Hayrullah Sun, “Sürdürülebilir tarım ve çevre politikalarının önemli olduÄŸu bir zamanda Konya’mızda böyle önemli bir bilimsel etkinliÄŸin gerçekleÅŸtirilmesinden büyük memnuniyet duyuyorum. Konya ‘tahıl ambarı’ tanımlamasıyla tarım sektöründe önemli bir yer tutmaktadır. Bu özelliÄŸiyle stratejik konumunu hala devam ettirmektedir” dedi.“SÄ°ZLERÄ° ÜNÄ°VERSÄ°TEMÄ°ZDE AÄžIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Uluslararası düzeyde tarım ve çevre ile ilgilenen bilim insanlarının bir araya geldiÄŸi bu etkinlik, siz deÄŸerli bilim insanlarının deneyimlerini paylaÅŸmak adına önemli bir fırsattır. Tarım ve çevre adı altında özellikle sürdürülebilir kalkınma projeleri ve uygulamaları gibi pek çok konunun görüÅŸüleceÄŸi bu etkinlik, inanıyorum ki hızla artan dünya nüfusunun ihtiyacı olan yeterli ve kaliteli gıdanın üretimi ve çevrenin, doÄŸal tarım kaynaklarının korunması adına önemli sonuçlar doÄŸuracaktır. Bu açıdan gerçekleÅŸtirilen bu etkinlikte siz deÄŸerli bilim insanlarını Konya’da ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuÅŸtu.“Ä°KÄ°NCÄ°SÄ°NÄ° KONYA’DA GERÇEKLEÅžTÄ°RMENÄ°N GURURUNU YAÅžIYORUZ”Konferans Düzenleme Kurulu BaÅŸkanı ve SÜ ÖÄŸretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mithat Direk ise, “Bilimsel çalışmalar üniversitelerde yapılır. Konusunda uzman bilim adamları konferans boyunca bizlerle birlikte olacak. Bilimsel etkinliÄŸimizi burada yapmamızın bir nedeni de Konya’nın tarımın baÅŸkenti konumunda olan bir ÅŸehir olmasıdır. Ä°lki Endonezya’da gerçekleÅŸtirilen konferansın ikincisinin burada yapılması istedik. Endonezya’daki etkinliÄŸin ardından yazışmalarımızı gerçekleÅŸtirdik, iki üniversite arasındaki iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirdik. Bize tam yetki verdiler ve bugün alanında uzman bilim adamlarıyla Konya’da bu önemli etkinliÄŸi gerçekleÅŸtirmenin gururunu yaşıyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.Açılış konuÅŸmalarının ardından konferans düzenleme kurulunda yer alan kurum ve kuruluÅŸ temsilcilerine protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Açılış konuÅŸmalarının ardından konferansın ilk oturumuna geçildi. Ä°lk oturuma Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Avni Öktem, nano-teknolojilerin gıda ve tarım sektöründeki uygulamaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.4 gün sürecek konferansa baÅŸta ABD, Mısır, Cezayir ve Pakistan olmak üzere 15 farklı ülkeden alanında uzman bilim insanları, kurum ve kuruluÅŸ temsilcileri katıldı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.