Altay tankına yerli motor için yeni ihale
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Altay tankı için daha önce sonuçsuz kalan girişiminin ardından, beklenen Güç Grubu Geli̇şti̇ri̇lmesi̇ Projesi̇ ihalesini duyurdu
Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı (SSM), daha önce TÜMOSAN ile yürütülen ancak sonuçsuz kalan Altay tankına yönelik Güç Grubu Geli̇şti̇ri̇lmesi̇ Projesi̇'ne iliÅŸkin yeni ihaleye çıktı.
SSM, bir süredir üzerinde çalışılan Güç Grubu Geli̇şti̇ri̇lmesi̇ Projesi̇ ihalesinin ilanını yayımladı.
Buna göre, ihale kapsamında, Altay tankının güç grubu ihtiyacının yerli ve milli imkanlarla karşılanması için Türk sanayisinin mevcut imkan ve kabiliyetlerinin azami derecede kullanılması hedefleniyor. Ortaya çıkacak ürünle Altay tankının güç grubu konusunda yurt dışı bağımlılığını ortadan kaldırmak ve ihraç lisansına tabi olmayan güç grubunu geliÅŸtirmek amaçlanıyor.
Teknik destek saÄŸlayıcıya takıldıProje için daha önce TÜMOSAN ile 190 milyon avro bedelle sözleÅŸme imzalanmıştı.
Toplam 54 ay sürmesi planlanan proje kapsamında, "yurt içi mevcut imkan ve kabiliyetlerin azami derecede kullanılması ve ihtiyaç duyulması halinde yurt dışından teknik destek alınması suretiyle öncelikli olarak Altay tankında kullanılması planlanan güç grubunun tüm hakları Türkiye'ye ait olacak ÅŸekilde özgün olarak tasarlanması, geliÅŸtirilmesi, prototip üretimi, test ve kalifikasyonu" hedefleniyordu.
Avusturyalı AVL firmasından teknik destek almak için anlaÅŸan TÜMOSAN, ÅŸirketin taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle Teknik Destek SaÄŸlayıcı SözleÅŸmesi'ni sonlandırmıştı.
TÜMOSAN'ın bu konudaki arayışlarının sonuçsuz kalması üzerine SSM ile imzaladığı sözleÅŸme cezasız olarak karşılıklı feshedilmiÅŸti.
TÜMOSAN ve BMC cephesindeki geliÅŸmelerTÜMOSAN yetkilileri, konuya iliÅŸkin daha önce yaptığı açıklamada, yeni ihalede de "en güçlü aday" olacaklarını söylemiÅŸti. Yetkililer, yeni ihalenin ÅŸartları belli olmasa da "Önceki ihaleden yola çıkarak 5,5 yılda gerekli ÅŸartları kendi kaynaklarımızla saÄŸlayabileceÄŸimizi düÅŸünüyoruz." deÄŸerlendirmesinde bulunmuÅŸtu.
Savunma sanayisinde motor geliştirme konusunda en sıcak gelişme ise 13 Ekim'de yaşandı.
Savunma Sanayii MüsteÅŸarlığı ile BMC arasında Yeni Nesil Hafif Zırhlı Araç Güç Grubu GeliÅŸtirilmesi Projesi sözleÅŸmesi imzalandı.
SözleÅŸmeyle BMC'ye yeni nesil hafif zırhlı araçların paletli konfigürasyonunun güç grubu ihtiyacının yerli imkanlarla karşılanması görevi verildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.