Arıcılık bir kültür
Arıcılığın bir kültür olduğunu belirten yetkililer, bal üretiminin Konya’da yaygınlaşması için desteklenmesi gerektiğine işaret etti.
BAKANLIK BU YIL DA DESTEK VERÄ°YOR
Arıcılığın ve bal üretiminin desteklenmesi, biyolojik çeÅŸitliliÄŸin korunması, gıda güvenliÄŸinin saÄŸlanması, kırsal kalkınmanın desteklenmesi maksadıyla uygun görünen alanlarda izin verilecek arıcılık faaliyetleri kapsamında 2016 yılı için kovan başına aylık 1 lira ücret alındığını ifade eden Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EroÄŸlu yaptığı yazılı açıklamada bu bedelin arıcılardan talep edilmeyeceÄŸini vurguladı. Bakanlık son 5 yıldır bu ücreti arıcılardan talep etmiyordu.
KONYA’DA 600 ARICI BULUNUYOR
DiÄŸer yandan Konya’da arıcılığı meslek olarak icra eden 600 kiÅŸinin olduÄŸu, bir o kadar da arıcılıkla amatör olarak ilgilenen kiÅŸinin bulunduÄŸu öÄŸrenildi. Konya için bu rakamların gayet mütevazı olduÄŸunu söyleyen yetkililer, “Arıcılığın Konya’da geliÅŸmesi için desteklenmesi lazım. Arıcılık, ayrıca bir alışkanlık ve kültür meselesi. Yani arıcılığa verilen desteklerin sürekliliÄŸi son derece önemli” dedi.
BüyükÅŸehir Belediyesinin Konya’da arıcılığı geliÅŸtirmek için pilot olarak belirlediÄŸi 6 ilçede 400 üreticiye toplam 2 bin çift katlı Kafkas melezi organik kovanlı arı dağıttığını hatırlatan uzmanlar bu tür desteklerin hem arıcılığın geliÅŸmesine hem de istihdama katkı yaptığına iÅŸaret etti. (Murat GÜZEL)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.