Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Ödülleri Sahiplerini Buldu
Ateşbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Ödülleri Sahiplerini Buldu
Selçuk Üniversitesi RektörlüÄŸü, Anadolu Halk Mutfağı DerneÄŸi ile Konya Ä°l Kültür ve Turizm MüdürlüÄŸü’nün organizasyonunda, Torku’nun ana sponsorluÄŸunda, BüyükÅŸehir ve Meram belediyelerinin destekleriyle Hz. Mevlana’nın tarihe mal olmuÅŸ baÅŸ aÅŸçısı AteÅŸbaz-ı Veli Hazretleri adına daha önceleri Ä°stanbul’da yapılan ve bu yıl ilk kez Konya’da gerçekleÅŸtirilen ‘AteÅŸbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Ödülleri’ sahiplerini buldu. Dedeman Hotel’de gerçekleÅŸtirilen törene Konya Valisi Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve eÅŸi Hatice Gökbel, BaÅŸbakan Prof. Dr. Ahmet DavutoÄŸlu'nun ablası AyÅŸe Çalık, eski Bakanlardan Metin Gürdere, Konya BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkan Vekili Mahmut Sami Åžahin, Konya Ä°l Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, Meram Belediye BaÅŸkan Vekili Hıfzı Soydemir, Anadolu Halk Mutfağı DerneÄŸi BaÅŸkanı Adnan Åžahin, Anadolu Birlik Holding CEO'su Hamdi BaÄŸcı ile Türkiye’den Åžef Mustafa Otar (Raika-Executive Åžefi), Åžef Hüseyin Özer (Sofra London Ä°ÅŸletmecisi), dünyanın önde gelen aÅŸçılarından MICHELIN yıldızlı restoran iÅŸletmecisi Fransız Åžef Christian Plumail (L’Univers-Nice Ä°ÅŸletmecisi), yurtiçinden ve yurtdışından yemek ve mutfak kültürü alanında tanınmış ÅŸefler ile diÄŸer destekçi kurum ve kuruluÅŸların temsilcileri katıldı.“ATEÅžBAZ-I VELÄ° OCAÄžININ BAÅžINDA KALMAYA DEVAM EDECEK"“Yaklaşık 6 ay önce çalışmalarına baÅŸlanan AteÅŸbaz-ı Veli Mutfak Kültürü Ödülleri Töreni için Selçuk Üniversitesi RektörlüÄŸümüz, Konya Ä°l Kültür ve Turizm MüdürlüÄŸü ve Anadolu Halk Mutfağı DerneÄŸi el ele verdi, AteÅŸbaz-ı ait olduÄŸu yere, kendi ocağına Konya’ya döndürdü” diyerek sözlerine baÅŸlayan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Bu ödüllerin Konya'da gerçekleÅŸtirilmesi gerektiÄŸine inandık ve bu amaçla yola çıktık. Bundan sonra AteÅŸbaz-ı Veli ocağının başında kalmaya devam edecek ve bu ödül töreni önümüzdeki yıllarda Konya'da içeriÄŸi daha da zenginleÅŸtirilerek devam edecektir” dedi.“BU BÄ°R YARIÅžMA DEĞİL”Anadolu Halk Mutfağı DerneÄŸi BaÅŸkanı Adnan Åžahin de, "Bu organizasyonu daha önceleri Ä°stanbul'da gerçekleÅŸtirmeye çalıştık. Artık burada gerçekleÅŸtirilecek olması gerçekten çok anlamlı. Åžunu da söylemek istiyorum ki bu bir yarışma deÄŸil. Ödüllerin içerisinde yer alan her aday, her kurum ve kuruluÅŸ bizim için çok önemli. Aday gösterilen ve ödül alan herkesi kutluyorum" diye konuÅŸtu.Torku olarak Konya'nın deÄŸerlerine sahip çıkmaya çalıştıklarını ifade eden Anadolu Birlik Holding CEO'su Hamdi BaÄŸcı ise, "AteÅŸbaz-ı Veli'nin kültür mirasını yaÅŸatmak adına gerçekleÅŸtirilen bu organizasyonda ve AteÅŸbaz'ın ocağına dönmesinde emeÄŸi geçen herkesi kutluyorum" dedi.Konya Ä°l Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan da ortak iÅŸbirliÄŸiyle bu ödül töreninin Konya'ya kazandırıldığını belirterek AteÅŸbaz-ı Veli hakkında katılımcılara bilgi verdi.Açılış konuÅŸmalarının ardından Anadolu’da hizmet veren, kendi yöresi-bölgesi ve mutfağının temsilcisi haline gelmiÅŸ kiÅŸi, kurum ve kuruluÅŸlara 7 ayrı kategoride baÅŸarı ödülleri verildi. Buna göre bu yılki AteÅŸbaz-ı Veli Mutfak Kültürleri Ödüllerini alan kiÅŸi, kurum ve kuruluÅŸlar ÅŸunlar:“AraÅŸtırma/Ä°nceleme/Kitap Kategorisi’nde Malatya Mutfak ve Yemek Kültürü adlı çalışması ile Ä°brahim Halil Kılıç. Ä°ÅŸletmeler Kategorisi’nde Honça Anatolia Cuisine. Mutfak Endüstrisi Firma Kategorisinde Ä°noksan. Resmi ya da Özel Kurum, KuruluÅŸ, Sivil Toplum KuruluÅŸu Kategorisinde Yemek Sanatları Merkezi (YESAM). Yazılı ve Görsel Medya Kategorisinde Ä°Z TV YemeÄŸin YolculuÄŸu. Gıda Üretimi Firma Kategorisinde Keifi Çay. Mutfak Hizmet Sektörü Kategorisinde ise DoÄŸuÅŸ D-Ream.”Organizasyon kapsamında Türk mutfak kültürüne verdiÄŸi katkılardan dolayı Feyzi Halıcı adına ‘Emek ve Onur Ödülü’ baÅŸlığı altında bu yılki ödülü Londra’daki Sofra Restoranları Sahibi Hüseyin Özer aldı. Hüseyin Özer’e ödülünü Feyzi Halıcı’nın kız kardeÅŸi Nevin Halıcı takdim etti.ANADOLU MUTFAKLARI DA ÖDÜLLENDÄ°RÄ°LDÄ°Etkinlik kapsamında Anadolu Halk Mutfağı DerneÄŸi tarafından belirlenen çeÅŸitli bölgelerdeki Anadolu Mutfaklarına da plaket ve ödül takdim edildi. Bu mutfaklar Tokat’tan Saklı Bahçe-Orta Karadeniz, Antalya’dan 7 Mehmet-Akdeniz, Konya’dan Konak Konya Mutfağı (KöÅŸk) Ä°ç Anadolu, Malatya’dan Kervansaray Malatya Sofrası-DoÄŸu Anadolu, Ä°zmir’den Bülbül Yuvası-Ege, Gaziantep’ten Ä°mam ÇaÄŸdaÅŸ-GüneydoÄŸu Anadolu, Kırklareli’nden Dörtler-Trakya, Ä°stanbul’dan Kebap-Badem KoÅŸu Yolu, Balıkçı-Balıkçı Kahraman Sarıyer, Yenilikçi Türk Mutfağı-Saklı KöÅŸk Moda olarak belirlendi.Törende ayrıca AteÅŸbaz-ı Veli Mutfak Kültürleri Ödül Töreni düzenleme kurulu üyelerine de protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.
Kaynak:Ä°HA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.