Atıklar KOP desteğiyle katma değere dönüşüyor
‘Sıfır Atık’ projesi Konya’da özel eğitim gören öğrencilerin elinde katma değere dönüşüyor. ‘KOP ile Doğaya Dönüşüm Projesi’nde atıklardan kompost üreten öğrenciler, serada ise süs bitkisi yetiştiriyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2019 Yılı KOPSOGEP Mali Destek Programı kapsamında finansman desteği verdiği ‘KOP ile Doğaya Dönüşüm Projesi’ özel eğitim alan öğrencileri toprakla buluşturuyor. Proje yürütücüsü Meram Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulunu ziyaret eden KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, okul bahçesine kurulan kompost tesisi ile 200 metrekarelik serayı inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Modern dünyanın nimetlerinden faydalanırken insanoğlunun karşılaşabileceği en önemli ve hassas konuların başında ‘Atıklar’ meselesi geldiğini söyleyen KOP Başkanı Şahin; Melike Hatun Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından yürütülen ‘KOP ile Doğaya Dönüşüm Projesi’ ile çocuklarımızın henüz okul çağındayken doğaya ve çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmesinde küçük ama etkili dokunuşlarla katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
“ÇÖPLERİ KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR”
Toprak kadar temiz, yetiştirdikleri süs bitkileri kadar naif ve hassas öğrencilerin bir taraftan eğitim öğretim faaliyetlerini yürütürken diğer taraftan sosyal sorumluluk gereği çevre ve doğa sevgisiyle yetişmelerinin önemine değinen Başkan Şahin; “Bitki besleme, süs bitkisi üretimi ve bakımı gibi konularda özel çocuklarımız burada eğitiliyor. Sera içerisinde uygulamalı eğitimlerini tamamlayan çocuklarımız mezun olmalarının ardından süs bitkisi üretimine devam ederek hem meslek sahibi olabiliyorlar hem de aile bütçelerine katkı sağlayabiliyorlar. Seraya entegre yürütülen diğer projede ise, sera içerisinde oluşan artıklar, tarımsal atıklar ve okulda eğitim alan 110 öğrencinin yemeğinden çıkan artıklar gibi tüm organik atıklar kompost yapımında kullanılarak geri dönüşüm sağlanmış oluyor. Cumhurbaşkanımız eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürütülen ‘SIFIR ATIK’ projesi kapsamında sürdürülen bu projemizde organik madde miktarı yüksek atıkların burada kompost yapılarak tekrar tarımsal üretimde kullanılması ve bu uygulamaların yaygınlaşarak arttırılmasını hedefliyoruz, Öğrencilere verilen eğitimlerde atıkların çöpe değil doğaya geri kazandırılacağı uygulamalı olarak gösterilmiş oluyor” diye konuştu. (Haber Merkezi)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.