B3 vitamini düşük yapma olasılığını azaltıyor
Sydney'de, Avustralyalı araştırmacılar tarafından 12 yıldır sürdürülen çalışma sonucunda, B3 vitamin alımının doğum kusurlarını ve düşük riskini azaltabileceği tespit edildi
Avustralyalı araÅŸtırmacılar, hamilelikte B3 vitamini alımının doÄŸum kusurlarını ve düÅŸük yapma olasılığını azaltabileceÄŸini tespit etti.
Sydney'de bulunan Victor Chang Cardiac AraÅŸtırma Enstitüsünde yürütülen 12 yıllık çalışmada, hamilelikte "niasin" olarak da bilinen B3 vitamin alımının doÄŸum kusurlarını ve düÅŸük riskini azaltabileceÄŸi ifade edildi.
GeliÅŸimsel genetik bilimci Sally Dunwoodie, ilk olarak nikotinamid adenin dinükleotid (NAD) koenzimi ile doÄŸum kusurları arasında iliÅŸki bulduklarını ve bu iliÅŸki üzerinde çalışmaya baÅŸladıklarını dile getirdi.
Melbourne'deki çocuk hastanesinden genetik bilimci David Amor, NAD'ın genetik olarak eksikliÄŸinin doÄŸum kusurlarına neden olduÄŸunu keÅŸfettiklerini kaydetti.
Dunwoodie ve ekibi, elde edilen bulguları fareler üzerinde test etti. NAD'ları genetik mutasyona uÄŸratılan gebe farelerin düÅŸük yaptığı ya da yavrularında doÄŸum kusuru olduÄŸu, B3 vitamini verilenlerin yavrularının ise saÄŸlıklı ÅŸekilde dünyaya geldiÄŸi görüldü.
Dunwoodie, "Bu, hamileler için folik asitten sonraki tıp tarihindeki en önemli buluÅŸlardan biri olabilir." ifadesini kullandı.
AraÅŸtırmanın sonuçları, "the New England Journal of Medicine" dergisinde yayımlandı.
B3 vitamini en çok et, balık, süt, yumurta, yeÅŸil yapraklı sebzeler ve fasulyede bulunuyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.