Başkan Öztürk: "Dijitalleşme zorunlu hale geldi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası ve Konya Sanayi Odası ev sahipliğinde, Turkcell ana sponsorluğunda, “Akıllı KOBİ - Konya Dijital Dönüşüm Konferansı” gerçekleştirildi
Konferans kapsamında KOBİ'lerin dijital dönüşümleri odağında dijital iş servisleri, e-ticaret, yenilikçi ödeme sistemleri ve açık bankacılık, dijital pazarlama, ERP’nin bulut dönüşümü, İK süreçlerinde dijitalleşme, yönetilen hizmetler ve daha pek çok temada oturumlar düzenlendi.
Açılış konuşmasını yapan Akıllı KOBİ İcra Kurulu Üyesi Başar Ceylan, "Tüm KOBİ'lerimizi ek bir platformda bir araya getirdik. Bu faydayı birlikte götürmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz Eskiden bildiğiniz gibi KOBi'lerimiz dijitalleşmek üzere bir ürün ve hizmet ihtiyacı duyduklarında iş yerinden, dostlarından, tanıdıkları insanlardan internetten hizmetlere ulaşıyordu. Akıllı Kobi sayesinde tüm ürünleri karşılaştırmalı olarak inceleyip ulaşabiliyorlar. Bir firma Akıllı KOBİ'ye geldiğine daha önce duymadığı 50'nin üzerinde firmaya ulaşabiliyor. KOBİ'lerimizi de Akıllı KOBİ'ye davet ederek buradaki ürün ile hizmetleri inceleyerek kendilerine faydalı olanları bulmalarını tavsiye ediyoruz. Akıllı KOBi'yi internet platformu olarak düşünmeyin Türkiye'deki dijitalleşme alanında büyük bir platform olarak ortaya çıktı. Tüm tedarikçilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, " Bugün teknoloji konuşacağız ve Akıllı KOBİ Platformu’nun teknoloji tedarikçileri bizlerle birlikte.Konferansın gerçekleştirilmesini sağlayan, hem sahnede logolarını gördüğünüz, hem de bugün konuşmacı olarak yer alacak tüm teknoloji tedarikçilerimize teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.Ülkemizde 3,5 milyon işletme bulunuyor. KOBİ tanımına göre bu işletmelerin %99,8’i ise KOBİ olarak faaliyet gösteriyor. Geçtiğimiz sene TOBB olarak TÜİK ve KOSGEB ile birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmanın sonucuna göre ülkemiz istihdamının %72’sini KOBİ’ler gerçekleştiriyor. Yine toplam cironun %49’u, ihracatın ise %36’sı ülkemiz KOBİ’leri tarafından karşılanıyor. KOBİ’ler hem büyük işletmelere üretimlerinde yardımcı oluyor, hem de satışlarında bir kanal olarak yer alıyorlar. Kamu tedarikinde de bugün KOBİ’ler büyük roller üstleniyorlar.
Hem kamunun, hem büyük işletmelerin, hem de tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler geliştiriyorlar.
Aynı zamanda ülkemiz KOBİ’lerinin çok dinamik bir karakteri bulunuyor. Bugün ülkemizde başarılı e-ticaret pazar yerleri varsa, işte bu dinamik ve güçlü KOBİ altyapımız sayesinde var.KOBİ’lerimiz ülke ekonomimizde çok önemli bir paydaş olarak yer alıyor. Ülke olarak kalkınmamızın KOBİ’lerden geçtiğine inanıyoruz. Ancak günümüzün modern ekonomileri KOBİ’lerimizden artık çok daha fazlasını yapmalarını gerektiriyor. Gelişen dünyada verimlilik, ölçek ve birlikte çalışma çok kritik iki konu olarak ortaya çıktı. Artık KOBİ’lerimizin birbirleriyle rekabet etmeleri kadar, verimli olmaları, birbirlerine tamamlayıcı olmaları ve birlikte çalışarak ölçek ekonomisine geçebilmeleri de son derece önemli. Bunun yolu ise dijitalleşmeden geçiyor" ifadelerini kullandı.
KOBİ'LER DAHA HIZLI DİJİTALLEŞMELİ
"Dijitalleşmek artık bir ihtiyaçtan öte bir zorunluluk haline geldi" açıklamalarında bulunan Başkan Öztürk, "Biz de, bugün olduğu gibi KOBİ’lerin dijitalleşmesi konusunda birçok proje yürütüyor, etkinlik gerçekleştiriyor ve politikalar geliştirmeye devam ediyoruz.Yalnız bu alanda çalışırken, geçtiğimiz yıllarda önemli bir sorunu tespit ettik. Özel sektörü etkileyen önemli konulardan bir tanesi, teknolojilerin çok hızlı değişmesi ve gelişmesi.Yeni teknolojilerden en çok etkilenen kitleyi de KOBİ’ler oluşturuyor.İşte bu yüzden diyoruz ki, “KOBİ’lerin artık daha hızlı dijitalleşmesi gerekiyor”.KOBİ’lerin dijitalleşme yolculuklarına baktığımız zaman, dijitalleşmeyi kendi başlarına gerçekleştiremediklerini görüyoruz.KOBİ, dijitalleşme yolculuğuna başladığında bir teknoloji tedarikçisine ihtiyaç duyuyor. Ancak bu teknoloji tedarikçisini bulmakta bazı sorunlar ile karşılaşıyor.
Birincisi; bu alanda müthiş bir kalabalık var. Hangi teknolojiyi seçmesi, nereden başlaması gerektiği konusunda kararını veremiyor. İkincisi; Ayrıca KOBİ kendi bilgilerini başkası ile de paylaşmak istemiyor. Diğer taraftan işin diğer boyutunda teknoloji tedarikçileri var. Teknoloji tedarikçileri de geliştirdiği çözümü KOBİ’lere ulaştırmak istiyor ancak tanıtım ve pazarlama sorunları yaşıyor.
Sonuç olarak burada KOBİ’ler ile teknoloji tedarikçilerini verimli bir şekilde buluşturacak bir platforma ihtiyaç var" dedi.
HEDEF: DİJİTAL DÖNÜŞÜME YARDIMCI OLMAK
Selçuk Öztürk konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, "Bugün Akıllı KOBİ’nin ikinci dijital dönüşüm etkinliğini Konya’da gerçekleştiriyoruz.Gelecek ay İzmir ile devam edeceğiz. Bu etkinliklerle birlikte dijital ortamda buluşturduğumuz teknoloji tedarikçileri ile KOBİ’leri, fiziksel ortamda da buluşturmak, böylelikle sizlerin dijital dönüşümünüze daha fazla yardımcı olmayı hedefliyoruz. Yine KOBİ’ler olarak sizler de, etkinlikten sonra Akıllı KOBİ Platformu’na kaydolarak, 600 teknoloji tedarikçimiz ile iletişime geçebilir, onların ürün ve hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
Bu vesileyle platforma kayıt olmanın ücretsiz olduğunu da hatırlatmak isterim.
Ben bu kapsamda KOBİ’lerimizi dijitalleşme ihtiyaçlarını karşılamak ve platformdaki destek mekanizmalarından faydalanmak üzere Akıllı KOBİ’ye ücretsiz olarak kayıt olmaya davet ediyorum" (Hamide YILDIRIM)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.