Beyşehir'de Akçabelen fasulyesinin tanıtımı yapıldı
Beyşehir'de, Akçabelen fasulyesinin tanıtım toplantısı düzenlendi
BeyÅŸehir ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kaya, ÖÄŸretmenevi'ndeki toplantıda bin 214 metre rakımda geçit kuÅŸağında yer alan Akçabelen yöresinde üretilen meyve ve sebzelerin iyi derecede lezzet ve aromaya sahip olduÄŸunu söyledi.
Bölgede üretilen ve yöre ile özdeÅŸleÅŸen en önemli tarımsal ürünün geleneksel yöntemlerle üretilen Akçabelen fasulyesinin olduÄŸunu dile getiren Kaya, ÅŸöyle konuÅŸtu:
"GerçekleÅŸtirilen proje kapsamında 150 kiÅŸiye, azaltılmış toprak iÅŸleme, organik tarım, iyi tarım uygulamaları, toprak verimliliÄŸinin artırılması gibi konularda 62 saat teorik eÄŸitim verildi. Proje ile Akçabelen Mahallesi üreticileri, toprak verimliliÄŸini koruyarak, atadan kalma tohumları ile geleneksel yöntemlerle fasulye üretiminin sürdürülmesini saÄŸlamış olacaklardır. Proje hedefleri arasında güvenli ve saÄŸlıklı ürün elde ederek, coÄŸrafi iÅŸaretleme ve markalaÅŸmayla birlikte, ürünün paketlenmesi, pazar araÅŸtırmalarının yapılması, ulusal ve uluslararası düzeyde tüketicilere tanıtılması olacaktır."
Toplantıya, BeyÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Murat Özaltun, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü akademisyenleri, daire amirleri, çiftçiler ve vatandaÅŸlar katıldı.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.