Bilim İnsanları, Burgerlerde İnsan ve Fare DNA'sı Bulunduğunu İddia Etti
Clear Labs tarafından yeni yayınlanan bir "Hamburger" raporunda bilim insanları, test ettikleri bazı burgerlerde insan DNA'sı, fare DNA'sı ve diğer tutarsızlıklar bulunduğunu iddi etti
Clear Labs, Kuzey Kaliforniya'daki perakendeciler ve fast food zincirlerinden 79 marka ve 22 perakendeciden 258 numuneyi test etti. Örnek, hem ulusal markaları hem de Batı Yakası'ndaki markaları temsil ediyor.
Clear Labs, yeni nesil genom dizileme (NGS) ve diğer üçüncü taraf testlerini kullanarak özgünlük, majör, orta ve minör ikame, kontaminasyon, glüten, toksijenik mantarlar ve zehirli bitkiler, diğer alerjenler ve eksik bileşenler için tarama yapan bir şirket.
Clear Labs tarafından yapılan açıklamaya göre, "Ürünleri ayrıca kalori, karbonhidrat, yağ ve protein gibi beslenme içeriği doğruluğu açısından da inceliyoruz. Tüm testlerimiz ikincil bir analiz hattından geçiriliyor ve istatistiksel doğruluk ve hata açısından temizleniyor" şeklinde konuştu.
258 örnek boyutundan bir vejeteryan burgerde insan DNA'sı bulunduğunu ve bir fast food burger, bir vejeteryan burger ve bir kıyma örneğinde fare DNA'sı bulunduğunu iddia etti.
İnsan DNA'sının veya fare DNA'sının tüketici sağlığına zararlı olma ihtimalinin düşük olduğuna dikkat etmenin de önemli olduğunu belirtti.
Şirket, "Pek çok tüketicinin bilmediği şey, bazı miktarlarda insan ve sıçan DNA'sının kabul edilebilir bir düzenleyici aralığa düşebileceğidir" dedi.
Ayrıca raporun detaylarına bakıldığında;
"Testlerimiz 16 üründe veya tüm numunelerin %6,6'sında ikame kanıtı ortaya çıkardı. 5 numunede sığır eti, 4 numunede tavuk, 3 numunede hindi, 2 numunede domuz eti, 2 numunede çavdar ve 1 numunede yer elması bulduk. Bu bileşenleri içermemesi gerekiyordu."
Bilim adamlarına göre ise, yer elması veya "fartichoke" olarak da bilinen maddeler, ciddi gaz ve şişkinliğe neden olabilen karbonhidrat ve insülin içeriyor.
Şirket, "İnsüline duyarlılık kişiden kişiye değişir, ancak metodolojimiz bir yer elması örneğinde ne kadar insülin olduğunu göstermiyor" ifadelerini kullandı.
Clear Labs, içerik eksikliğini bir gıda kalitesi sorunu ve bir markanın tedarik zincirinde ciddi boşluklar olabileceğinin bir göstergesi olarak adlandırıyor.
"Bu rapor, tedarikçilere, üreticilere ve perakendecilere genel olarak tedarik zincirine ilişkin temsili bir genel bakış sağlamak için burger ürünleri endüstrisine ilişkin yeni öngörüler sağlıyor ve iyiyi nasıl güçlendirip, kötüyü nasıl iyileştirebileceğimize dair nesnel bir moleküler analize dayalı öngörüler sağlıyor." (Emine Kaçar)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.