Bir rüya gerçekleşti
Atiker Konyaspor Kulübü’nün büyük destek verdiği, Nalçacılılar Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Apalı ve arkadaşlarının gerçekleştirebilmek için yıllardan beri çaba harcadığı ve Selçuk Üniversitesi’nin (SÜ) katkı sağladığı “Sertifikalı taraftar” projesinde ilk ders verildi
Dünya’da bir ilk olma özelliğiyle spor camiasının tüm dikkatlerini üzerine çeken proje kapsamında, haftada 2 gün 5 ayrı konuda eğitim verilecek. Eğitimin sonunda taraftarlar, SÜ Sürekli Eğitim Merkezi Sertifikası alacak.
Selçuk Üniversitesi Merkezi Derslik, Çatalhüyük Salonu’nda dün akşam gerçekleşen programa, Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, İkinci Başkan Fatih Yılmaz, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, Konya Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Aldı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve öğretim görevlileri, Nalçacılılar Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Apalı ve çok sayıda taraftar katıldı.
YENİ BİR TARAFTAR PROFİLİ
Dernek Başkanı İbrahim Apalı, rüya projenin açılış konuşmasına “Yeni bir taraftar profili oluşturma adına hep beraber yola çıktık. Bu statlarda artık teröre doğru giden bu eylemlerden başta ben ve dernek yönetimim olmak üzere hepimiz rahatsızdık. Yeni statla beraber yeni bir taraftar profili oluşturmaya başladık. 3-4 senedir planladığımız bir şeydi. 3 senedir yeni stadımızda 1-2 tane küçük iş kazası dışında toplu bir şekilde küfür etmedik. Bu büyük bir reformdu bizim için. Her zaman söylediğimiz tabiri caizse delikanlı Konyaspor taraftarı profili yavaş yavaş oturmaya başladı. Biz de bunu artık bir eğitimle taçlandırmak istedik. Allah nasip ederse de başta Büyükşehir Belediye Başkanımız, Rektörümüz ve başkanımızın da desteğiyle bu fair-play eğitim sertifikasına inşallah bu sene bir demo olarak burada 200-300 kişiye vereceğiz. Önümüzdeki sezonda inşallah bütün tribünleri kapsasın isteriz ama elimizden geldiği kadar ulaşabildiğimiz kişiye vermek istiyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, “İnsanların hayatlarında aidiyetlerine bağlı olarak gurur duyduğu şeyler vardır. Müslüman bir Türk evladı olmaktan gurur duyuyorum, Konyalı olmaktan ve Konyasporlu olmaktan gurur duyuyorum. Sahamız, başkanlarımız hele hele siz taraftarlarımızın vefakar ve cefakar tavırlarıyla bu takım inşallah çok çok güzel yerlere gelecek. Selçuk üniversitesi olarak böyle bir toplantıda sizlere ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Türkiye’de hatta Dünya’da ilk dedi sayın SELÇUK-SEM’in başkanı Birol bey bu eğitimin. Hepimize hayırlı olmasın diliyorum” şeklinde konuştu.
‘HAYALDİ GERÇEKLEŞTİ
Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan ise, “Hep beraber bir ilki yaşıyoruz, hayaldi gerçekleştirdik. Hiçbir şekilde olumsuz toplu tezahüratta ceza almadık. Münferit birkaç cezalar oldu ama siz gerçekten zaten bu eğitimi içselleştirdiniz. Yeni statla birlikte muazzam bir değişim yaşandı. Tüm Türkiye’ye örnek oldu. Milli takımımızın EURO 2016 Fransa’ya gitmesi hayalken sizler gönderdiniz buradan. Belki beklenmedik bir olaydı ama oradaki tüm o milli duyguları ön plana çıkaran tezahüratlarınız sayesinde milli futbolcularımız kendilerini tekrardan keşfettiler” dedi.
Kulübün 100. yılına doğru emin adımlarla gittiklerini kaydeden Şan, “Bunu başarırsak ancak taraftar desteğiyle başarırız. Hocamız da biliyorsunuz hep söylüyor, bazı maçları biz taraftar desteğiyle aldık geçtiğimiz sezon. Ve ilk defa bu büyük taraftarı Avrupa’ya taşıdık hep beraber” diye konuştu.
PASSOLİG ELEŞTİRİSİ
6222 sayılı şiddeti önleme yasası ile yeni kanunlar ve yasalar geldiğini aktaran Şan şöyle konuştu;
“Bir de passolig uygulaması var biliyorsunuz. Biz senede 1,5 milyon TL civarında passolige ödeme yapıyoruz. Bakıyoruz Antalya maçında ceza aldık. Orada tespit edilen kişiler belli. 3 tane 10-12 yaşlarında çocuğumuz maç sonunda kaptanımızdan forma istemek üzere sahaya girmiş. Bunu rapor ettiler. Maalesef Antalya yöneticilerinin de karıştığı bir arbede yaşanıyor locaların önünde. Bunlarla birlikte ilk defa yeni stadımız tamamen seyirciye kapatıldı. Yani passoligi ne için uygulanmaya başladı. Bu konuda geldiğimiz yere bakıyoruz eksikleri çok. Biz eski statta da kendimiz kağıt bilet bastırıyorduk ve kombine kartlarımız vardı manyetik kartlardan. Hiç para da ödemiyorduk 1,5 milyon gibi bir para da ödemiyorduk passolige. O zamanda biz zaten bu işi yapıyorduk. Dolasıyla burada passoligi gözden geçirmek gerekiyor. Toplam 30 bin kombinemiz var. O gün 19 bin küsür sayıda bir seyircimiz vardı. Demek ki 11 bin kişi o gün orada değildi. Bakıyoruz bir sonraki Trabzonspor maçında o 11 bin kişi de statta olmadığı halde cezalandırıldı. Onun için bu uygulamaların eksiklikleriniz gidermemiz lazım. Passolig bizden sürekli para alıyor, karşılığında henüz daha bir şey göremedik. Sadece o zamanlar bizler kağıt biletler bastırıyorduk şimdi passolig kartı var ama bunun çok daha işlevsel hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”
‘DAHA BÜYÜK HEDEFLERİMİZ VAR’
Sertifikalı taraftar projesi sayesinde tüm Türkiye, Avrupa ve dünyaya isimlerini duyuracaklarını kaydeden Başkan Şan, “Bizim çok daha büyük hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Takımımızla ilgili, altyapımızla ilgili, stadyumda ve yan sahalarda şu anda orası bir kompleks haline gelecek. İnşallah onlarda Büyükşehrimiz ve Gençlik Spor Bakanlığı tarafından tamamlanacak. Bizler de Konyaspor Kulübü olarak elimizden geldiği kadar tüm bu eksiklikleri tamamlayacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından ‘Toplum yaşantısında Fair Play, Tribünde Fair Play’ ana temalı ilk ders Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Salim Çağlayan tarafından verildi. Ardından Konya Emniyet Müdür yardımcısı Hasan Aldı, 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanunla ilgili taraftarımızı bilgilendirdi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.