Çumra'da "Misk Adaçayı" hasadı
Selçuk Üniversitesi Çumra Meslek Yüksekokulu (MYO) Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü tarafından yetiştirilen ‘Misk adaçayı’nın hasadı gerçekleştirildi
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölüm BaÅŸkanı Doç. Dr. Eray Tulukcu, yaptığı açıklamada, Türkiye’ye özgü olan ‘Misk adaçayı’ çiçeklerinin, bazı Avrupa ülkelerinde parfüm yapımında kullanıldığını, Türkiye’de ise çiçek ve yapraklarının çay olarak içildiÄŸini ifade etti. Kurak ÅŸartlara dayanıklılığıyla bilinen bitki türünün, MYO üretim sahasında, Mayıs 2016’da ekildiÄŸini aktaran Doç. Dr. Tulukcu, özellik olarak ilk yıl çiçek açmayan adaçayı türünün, 2’nci yılı Haziran ayında çiçeklendiÄŸini ve hasadının gerçekleÅŸtirildiÄŸini anlattı.
MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akbulut ise bir dekarlık alandan elde edilen yaklaşık 2 ton yaÅŸ Misk adaçayının, kurutma ve paketlenmesinin Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü tarafından yapılacağını söyledi. Prof. Dr. Akbulut, bölümde, tıbbi ve aromatik özelliÄŸe sahip çok sayıda bitki üzerine çalışmaların yürütüldüÄŸünü sözlerine ekledi. (Haber Merkezi)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.