Dalından meyve yiyeceğiz
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ülke genelinde koruma altında bulunan alanlarda yaklaşık 150 bin meyve fidanını toprakla buluştururken Konya Orman Bölge Müdürlüğü başlangıçtan bu yana toplam 181 bin 823 meyve fidanı dikti
DoÄŸa Koruma ve Milli Parklar Genel MüdürlüÄŸü baÅŸlattığı çalışmayla korunan alanlarda meyve fidanları dikmeye baÅŸladı. Bu çerçevede bu yıl kiraz, kayısı, muÅŸmula, alıç, Trabzon hurması, hünnap, badem, ceviz, karayemiÅŸ, incir, kestane, elma, armut gibi 140 bin 860 adet fidanını korunan alanlarda toprakla buluÅŸturuldu. 81 ildeki mevcut korunan alanlarda ayrıca 9 bin meyve tohumu ekimi yapıldı ve 80 adet de aşılama çalışması tamamlandı. Böylece yaklaşık 150 bin fidan korunan alanlarda toprakla buluÅŸmuÅŸ oldu.
BÄ°N HEKTAR ALAN AÄžAÇLANDIRILDI
Konya’da da Orman Bölge MüdürlüÄŸü tarafından baÅŸlangıçtan bugüne kadar 18 bin 105 ceviz, 84 bin 808 badem, 78 bin 910 diÄŸer gelir getirici meyve aÄŸacı olmak üzere toplam 181 bin 823 fidan dikildi. Böylelikle Konya’da 550 hektar alandan geniÅŸ bir alana meyve veren aÄŸaç dikildi.
Müdürlük 2017 yılı içinde de bin 970 hektar alanı aÄŸaçlandırmayı planladı, yılın ilk yedi ayında aÄŸaç dikilen alan miktarı ise bin hektara ulaÅŸtı. 997 hektar ormanlık alanı rehabilite etmeyi planlayan müdürlük ilk yedi ayda 477 hektar alanda bunu gerçekleÅŸtirdi. Bu yıl içinde iki bin 100 hektar alanda da erozyona karşı toprak muhafaza çalışmaları yürütmeyi planlayan müdürlük ilk yedi ayda bu hedefin epey gerisinde kalarak sadece 200 hektar alanda bunu yapabildi. Ayrıca 500 hektar merayı ıslah etmeyi de 2017 programına alan müdürlüÄŸün henüz bu çalışmada hiç adım atmaması dfa dikkat çekiyor.
YÖREYE UYGUN FÄ°DANLAR TOPRAKLA BULUÅžTURULDU
Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EroÄŸlu, “Bu meyve fidanlarını toprakla buluÅŸtururken özellikle yöreye uygun türlerin olmasına dikkat ettik. Ayrıca milli park, tabiat parkı, yaban hayatı geliÅŸtirme sahası gibi halkımızın yoÄŸun olarak kullandığı korunan alanlarımızda bu fidanlar toprakla buluÅŸtu” diye konuÅŸtu.
KORUNAN ALANLAR VATANDAÅžLARIN TALEPLERÄ°NÄ° KARÅžILAYACAK ÅžEKÄ°LDE DÜZENLENÄ°YOR
Huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe olmak isteyen halkımızın korunan alanları ziyaret ettiÄŸinin altını çizen Prof. Dr. Veysel EroÄŸlu “Özellikle yaz aylarında bulunduÄŸumuz ÅŸu günlerde bu alanlarımıza ziyaretler arttı. Bende verdiÄŸim talimatla bu alanların vatandaÅŸlarımızın taleplerini karşılayacak ÅŸekilde düzenlenmesini istedim. Ayrıca temizlik hususlarına özellikle dikkat edilmesini belirttim” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
Prof. Dr. EroÄŸlu, vatandaÅŸların stresten uzak bu alanlarda dikilen fidanlar sayesinde aynı zamanda çocuklarıyla birlikte, tabiatla iç içe dalından taze meyve yeme zevkini de yaÅŸayabileceÄŸini sözlerine ekledi. (Murat GÜZEL)
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z
- 0SEVDÄ°M
- 0ALKIÅž
- 0KOMÄ°K
- 0Ä°NANILMAZ
- 0ÃœZGÃœN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.